FC Eindhoven (zaal) grijpt naast supercup

FC Marlène, dat als verliezend bekerfinalist aan de Supercup begon; FC Eindhoven had immers ook de beker veroverd, kwam in Eindhoven opvallend fris uit de startblokken. Met aanvallend voetbal in een hoog tempo, zetten de Noord-Hollanders al snel de openingstreffer op het bord via Jordy Cretier. Niet veel later maakte Mo Allouch, die deze zomer FCK/De Hommel verliet en terugkeerde in Eindhoven, de gelijkmaker.

FC Marlène herpakte zich, maar ook FC Eindhoven kreeg kansen op een voorsprong. Uiteindelijk was het Boukhari die met een hard schot de ruststand bepaalde in Noord-Hollands voordeel: 2-1.Twee goals Sander de Zwart Vroeg in de tweede helft vergrootte Sander de Zwart na een mooie combinatie de voorsprong zelf naar 3-1. FC Eindhoven voerde de druk op, door doelman Pieter Grimmelius al vroeg naar voren te sturen tijdens de aanval. Het spel golfde vervolgens een lange tijd op en neer, zonder dat dit resulteerde in hele grote kansen. Toen de wedstrijd in een wat rustiger tempo leek te gaan verlopen, schoof Karim Bali beheerst de aansluitingstreffer binnen. Reden voor Eindhoven-coach Carmelo Nieddu om vier minuten voor tijd een extra veldspeler binnen de lijnen te brengen en vol op de aanval te spelen, maar een goal van opnieuw De Zwart besliste de wedstrijd namens FC Marlène. Hij kon de bal in het lege doel schieten: 4-2. De Supercup, eerste prijs van het seizoen 2015/2016, is zodoende een prooi voor FC Marlène.

Traditioneel werden ook de prijzen van het voorbije seizoen 2014/2015 uitgedeeld:
Beste Speler: Zakaria Amrani (FC Marlène)
Topscorer: Iliass El Attabi (FC Eindhoven)
Talent: Iliass Bouzit ('t Knooppunt)
Coach: Carmelo Nieddu (FC Eindhoven)