FC Eindhoven (zaal) eenvoudig langs HV/Veerhuys

Trainer Jan Vogels: "Het was een prima wedstrijd."

Veel kansen
FC Eindhoven begint scherp en fris aan de wedstrijd. De Blauw-Witten krijgen binnen twee minuten al diverse kansen. Het eerste doelpunt laat tot de zesde minuut op zich wachten: Tim van den Akker tikt de bal van dichtbij uit de kluts binnen. Tegen de verhoudingen in komen de bezoekers drie minuten later weer op gelijke hoogte. Nimako Kwame countert rap en schiet de bal fraai onderkant lat binnen. De man in vorm Jordany Martinus zorgt in de elfde minuut weer voor een voorsprong voor FC Eindhoven. Na een mooie actie met Dennis van den Eijnden maakt hij de 2-1. FC Eindhoven krijgt nog talloze kansen in de eerste helft, maar de stand blijft tot in de kleedkamers 2-1.

Veel doelpunten
In de tweede helft zorgt Martinus al snel voor de 3-1. Hij krijgt de bal langs de zijlijn en vlamt de bal vanuit een lastige hoek tegen de touwen. De Eindhovenaren lijken dan ontketend. Mo Allouch pakt een afvallende bal op en schiet vanaf afstand de 4-1 binnen. Kenan Koseoglu tikt na prachtig teamspel met Soufian Charraoui de 5-1 binnen. Zeven minuten voor tijd gaat HV/Veerhuys met vijf veldspelers spelen. Martinus en Allouch profiteren hiervan. Martinus counterent en Allouch maakt de 6-1. Het cirkelspel van de bezoekers bezorgt de in de 36e minuut nog de 6-2. Een minuut later profiteert Koseoglu echter ook weer van een fout van Veerhuys; vanaf eigen helft maakt hij de 7-2. De eindstand wordt uiteindelijk bepaald door Youri Akkerman, die ook zijn tweede maakt na een laatste counter. De laatste minuten van de wedstrijd bestond het team van FC Eindhoven uit vier zelfopgeleide spelers, allen onder de 21 jaar. Eindstand: 7-3.

Goede start van seizoen
Over de wedstrijd was oefenmeester Vogels kort maar krachtig: "De eerste helft hadden we veel meer moeten scoren, maar dat verzuimden we. In de tweede helft pakten we dit goed op. Afspraken werden nagekomen en het spel was top. Het was natuurlijk een verdiende overwinning." Het is alweer de vierde winst van FC Eindhoven dit seizoen. Na vijf wedstrijden pakt het nu tijdelijk de koppositie. "We kennen een prima start van. Vier winst, een gelijk. Dat is zeker niet slecht. We moeten deze lijn doorpakken."