FC Eindhoven (zaal) wint in laatste 20 seconde van FC Marlené

In eigen huis werd het 3-2, na twee doelpunten door Mohamed el Fahsi in de laatste twintig seconden van het duel. Trainer Jan Vogels: "We hebben tot de laatste seconden doorgevochten."

Slechte start
Het duel begon in het voordeel van FC Marlène. Al na drie minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Tom Hofkamp schoot een vrije trap vanaf een gevaarlijke locatie onverbiddelijk binnen. Het veldoverwicht bleef vervolgens voor de ploeg uit Heerhugowaard. Naarmate de wedstrijd vorderde werd FC Eindhoven sterker en creëerde het meer kansen. Lang bleef het 0-1 voor FC Marlène, tot de zeventiende minuut. Lahcen Bouyouzan schoot de bal van afstand laag op goal; Oualid Saadouni gaf het laatste tikje en maakte de gelijkmaker, die al even in de lucht hing.

Bizar
De tweede helft begon op dezelfde manier. Weinig grote kansen, maar heel veel spanning. Beide teams probeerden het tactisch goed uit te spelen. In de 27e minuut was het wederom FC Marlène dat vanuit een dood spelmoment op voorsprong kwam. Uit een corner maakt Hofkamp zijn tweede: hij schiet prachtig in de kruising, 1-2. De wedstrijd raakte steeds meer verhit. Kaarten vielen aan beide zijden, net als de kansen. Lang leek het erop dat de bezoekers er met de drie punten vandoor gingen. Tot in de veertigste minuut. FC Eindhoven speelde al enkele minuten met vijf veldspelers. Twintig seconden voor tijd ging Mohamed el Fahsi op solo-avontuur. De Belg maakte een snelle actie en maakte knap de verlossende gelijkmaker. Na de aftrap verloor FC Marlène snel balbezit. Waarschijnlijk nog met de gedachten bij de gelijkmaker werd er niet goed verdedigd door FC Marlène en kon Lahcen Bouyouzan zijn assist geven op El Fahsi. De Belg schoot vier seconden voor tijd de winnende 3-2 binnen.

Eenheid
De wedstrijd kende een bizarre eindfase. Trainer Jan Vogels was vanzelfsprekend euforisch na afloop."We hebben als team gestreden tot het einde. Ongelooflijk dat we hier nog de winst pakken. We begonnen slordig en en maakte fouten. We kwamen snel achter, maar toonde ook veerkracht", aldus Vogels. De trainer benadrukt dat het een teamprestatie is: "Mohamed maakt natuurlijk twee fantastische doelpunten in twintig seconden. We danken de winst aan die goals, maar uiteindelijk hebben we hier als team voor gezorgd. We vormden tot aan het eindsignaal een eenheid."