FC Eindhoven wint oefenduel van Topklasser UNA

Una FC Eindhoven

Aan Eindhovense zijde speelden een aantal nieuwelingen op proef mee. De Kaapverdiaanse aanvaller Nuno da Costa (voor het laatst spelend voor het Franse Aubange FC) en Benjamin van den Broek (Universitatea Cluj, Roemenië) begonnen in de basis. Later in het duel kwamen de Belg Jasper van der Heyden (Geel) en Stijn Derkx (Willem II) in het veld. Anel Hodzic was er niet meer bij. De Duitser is afgetest.

In Zeelst kwam FC Eindhoven halverwege de eerste helft op voorsprong. Nadat Wimilio Vink na 16 minuten een kans kreeg, was hij vier minuten later wel succesvol. Op aangeven van Tom Boere schoof hij de bal voorbij Petar Stoskovic: 0-1. Een paar minuten later kreeg de thuisclub een mogelijkheid om langszij te komen. Emree Bostanci poeierde de bal richting het Eindhovense doel en Ruud Swinkels liet zien waarom FC Eindhoven hem graag terug wilde. In het laatste kwartier kreeg FC Eindhoven kansen via Tom Boere (2x) en Roald van Hout om de score uit te bouwen. Alleen de tweede kans van Tom Boere was succesvol. De spits wurmde zich langs een aantal verdedigers, inclusief doelman Stoskovic.

Na rust bleef FC Eindhoven ondanks de vele wissels de controle houden. Thomas Horsten, Ivo Rossen en Jasper van der Heyden kregen kansen, maar wisten het net uiteindelijk niet te vinden

Direct na de wedstrijd vertrekt FC Eindhoven naar het Slowaakse Trençin voor een trainingsstage van een week. In die periode worden, naast een aantal trainingen, twee oefenwedstrijden afgewerkt. 1. FC Slovácko en een selectie van spelers van AS Trençin zijn de tegenstanders. Kijk hier voor het volledige programma.

De eerstvolgende wedstrijd op Nederlandse bodem is de Lichtstadderby op dinsdag 21 juli tegen PSV. Het duel in het Philips Stadion begint om 19.00 uur.

vv UNA - FC Eindhoven 0-2 (0-2) 25. Wimilio Vink 0-1, 40. Tom Boere 0-1.

vv UNA: Stoskovic (46. Wagener); Van Weert (46. Van de Gevel), Overdijk, Huijben, Tieben; Van de Reek, Van Boekel, Stottelaar; Bostanci (46. Van den Donk), Janssen (46. Schapendonk), Tielemans;
FC Eindhoven: Swinkels (59. Van Gerwen); De Wilde (46. Verstraaten), Massop (59. Rossen), Van den Buijs, Bourdouxhe (59. Gunst); Lamers (59. Horsten), Vink (59. Swinnen), Van den Broek (59. Vanderputte); Van Hout (46. Van der Heyden), Boere (46. Derkx/73. Junior), Da Costa (67. Lopes).