FC Eindhoven verslaat FCK/De Hommel na geweldige comeback

De Blauw-Witten kwamen in het eigen Indoor Sportcentrum Eindhoven terug van een 1-4 ruststand. Trainer Andrés Miguel Moreno: "Ik ben trots op de spelers."

Defensieve fouten
De eerste kansen van de wedstrijd kwamen van FC Eindhoven, dat fel begon. Vanuit een counter was het echter FCK/De Hommel dat de score opende. Nabil Akaazoun werd vrijgespeeld en kon vanaf de zijkant binnenschieten. Iets meer dan vijf minuten later kon Akaazoun de score verdubbelen. Hij kwam 1-op-1 met keeper Pieter Grimmelius en schoot beheerst binnen. De Eindhovense verdediging maakte fouten en daar profiteerde in minuut dertien Ismael Ouaddouh van: 0-3. Omar Nejjari maakte in de zestiende minuut met een hard schot de 0-4. Vlak voor rust kon Iliass el Attabi de pijn iets verzachten door de 1-4 te maken door van dichtbij binnen te schieten.

Comeback
Dat er in de tweede helft iets moest veranderen in het spel was duidelijk. Dat het ook echt zou gebeuren was nog maar de vraag. Al na vijf minuten bleek echter dat het anders ging. Goed voorwerk van Nick Kuijlaars zorgde ervoor dat Victor Cachón kon scoren, en iets later kon Karim Bali dit doen na het voorwerk van Preá: 3-4. In minuut 28 maakte Ouaddouh er met zijn tweede van de avond de marge weer twee van, maar amper vijftien seconden later scoorde Cachón ook alweer zijn tweede. De doelpunten vielen snel, want kort erna kon Preá de bal er inschieten en completeerde Cachón zijn hattrick uit een ingestudeerde vrije trap. Vijf doelpunten in zeven minuten voor FC Eindhoven, een aardige comeback. Na nog een aantal spannende minuten bleef de score bij 6-5 en behaalde de Blauw-Witten de verdiende drie punten.

Verdiende overwinning
Het was een veelbewogen wedstrijd met vele gezichten volgens trainer Moreno: "De eerste helft begonnen we slordig. We creëerden wel kansen en waren de bovenliggende partij, maar dankzij defensieve fouten komen we op een flinke achterstand." Na rust ging het stukken beter met zijn team. Moreno: "We hebben het er goed over gehad in de rust en in de tweede helft werd er goed werk geleverd. We maakten de kansen af en stonden ook verdedigend sterk. Ik ben tevreden over het spel van heel het team."