FC Eindhoven verliest topper van ’t Knooppunt

Vrijdag speelden FC Eindhoven en ’t Knooppunt de topper in de Eredivisie. In het Indoor Sportcentrum Eindhoven ontstak zich een waar voetbalgevecht waarbij de Blauw-Witten aan het kortste eind trokken. In een enerverend tweede bedrijf kantelde de wedstrijd nadat keeper Grimmelius een rode prent werd voorgehouden door dienstdoend arbiter Weijers.

Gedisciplineerde eerste helft
In een wedstrijd tussen de nummers één en twee van de Eredivisie begonnen beide ploegen geconcentreerd en gedisciplineerd. Her en der werden wat speldenprikjes uitgedeeld, werd de dwarsligger geraakt of stonden de doelmannen Grimmelius en Van Maasbommel een doelpunt in de weg. Slechts in de zevende minuut wist Afkir in de rebound het net te vinden. Beide ploegen zochten dan ook met de 0-1 stand de kleedkamer op. El Attabbi blesseerde zich op slag van rust en keerde in de tweede helft niet terug op het veld.

Rode kaart Grimmelius breekpunt in de wedstrijd
In het tweede bedrijf viel veel meer te beleven. Direct na rust namen de Blauw-Witten het initiatief, hetgeen resulteerde in de verdiende gelijkmaker. Martinus zag dat zijn naam op het scorebord werd bijgeschreven. In de 25e minuut wist FC Eindhoven plots en enigszins uit het niets de 2-1 aan te tekenen. Van den Eijnden wist zich door de defensie van ’t Knooppunt te wurmen en schoot de formatie uit Eindhoven naar de voorspong.

Twee minuten later kantelden de verhoudingen volledig. Nadat Afkir met zijn tweede doelpunt de stand gelijk trok besloot arbiter Weijers keeper Grimmelius de tweede gele kaart voor te houden wegens vermeend beklag op de wedstrijdleiding. Hoewel discutabel, het besluit was een feit, en de formatie uit Eindhoven speelde daardoor twee minuten met een man minder. In de daarop volgende periode wist ’t Knooppunt de wedstrijd volledig naar de hand te zetten. El Ghannouti en El Adel wisten de stand naar 2-4 in het voordeel van de equipe uit De Pijp te tillen.

De vervanger van Grimmelius was overigens jongeling Mohanlal (19) die daarmee zijn debuut maakte in het eerste elftal van FC Eindhoven. Mohanlal speelde verdienstelijk en wist zich onder meer te onderscheiden door de trap van tien meter te stoppen. Ook in de rebound had hij een antwoord op de inzet uit Amsterdam.

In de laatste fase van de wedstrijd besloot coach Nieddu zijn ploeg met vijf veldspelers te laten spelen. De druk op het doel van Van Maasbommel werd opgebouwd en El Ghannouti wist nog eenmaal het net te vinden. Aan de andere kant was Van den Eijnden dreigend en hij dwong De Groot tot een fout waardoor hij de bal in zijn eigen doel zag belanden. Gescoord werd er vervolgens niet meer, waardoor de topper in een 3-5 voordeel van de ploeg uit De Pijp werd beslecht.