FC Eindhoven laat dure punten liggen tegen FC Marlène

Na een vliegende start van de bezoekers waarin ze driemaal in de eerste drie minuten scoorden, werd de einduitslag 3-5.

Vliegende start
Toen de wedstrijd amper dertig seconden oud was kregen de bezoekers een penalty. Mo Allouch maakte een sliding en raakte de bal met de hand. Sander de Zwart schoot laag in de hoek binnen. De bezoekers gingen door. Kort erna kon Jordy Cretier vanaf 25 meter knap binnenschieten na een inschattingsfout van keeper Grimmelius. De derde treffer, in de derde minuut kwam van Jordy Tiktak die van dichtbij binnen mocht schieten. Een penalty voor FC Eindhoven, ook door hands, verzachtte de pijn iets. Iliass el Attabi schoot binnen. Kort daarna maakte Tiktak de goal, een intikker, waardoor de marge weer drie werd. In minuut 13 maakte Preá de 2-4, tevens de ruststand.

Frustratie
Ondanks het sterke begin van de bezoekers herpakte FC Eindhoven zich goed. Het werd de betere ploeg en zette dat ook in de tweede helft voort. El Attabi tekende in de 23e minuut voor de 3-4, door de rebound van een schot snoeihard binnen te schieten achter keeper Rozenbeek. Tal van kansen kwamen daarna voor de Blauw-Witten, maar tot grote frustratie ging de bal er niet in. Drie minuten voor tijd begon FC Eindhoven met vijf veldspelers te spelen. Balverlies en de daaropvolgende counter zorgden vervolgens voor de 3-5, die Cretier binnen kon koppen.

Ongelukkige uitslag
Trainer Miguel Andrés Moreno was wegens privé-omstandigheden afwezig. Assistent-trainers Lukas Erens en Jan Vogels gaven tijdens de wedstrijd leiding. Erens: "De drie doelpunten in het begin zetten meteen de toon in de wedstrijd. Ze vielen simpelweg ongelukkig: een penalty, een goal van 25 meter. Daar kun je weinig tegen doen." Over het voetbal was Erens ondanks het verlies positief. "Er werd zeker hard gewerkt en grote delen van de wedstrijd domineerden we. De bal wilde er gewoon niet in. De uitslag had zomaar eens anders kunnen zijn."