FC Eindhoven hard onderuit tegen Zvv Eindhoven.

Voor FC Eindhoven betekend dit een zure nederlaag in de strijd om de play-offs plaatsen voor het kampioenschap aan het einde van het seizoen. Voor ZVV Eindhoven een welkome overwinning om nacompetitie te ontlopen voor klassenbehoud.

Derby-vloek blijft op FC Eindhoven rusten
Wederom is het FC Eindhoven niet gelukt om ZVV Eindhoven in de Derby te verslaan. De Blauw-Witten werden in eigen huis met fikse cijfers verslagen door de Rood-Witten: het werd 4-8. Trainer Miguel Andrés Moreno: "We hebben véél te slap gespeeld."

Snelle achterstand
Ondanks een fel begin van FC Eindhoven kwam de thuisploeg al snel op achterstand. Al na vier minuten opende Marwan Rebbah de score na een counter. Nog geen twee minuten later doet Bilal Achenteh dat trucje na: 0-2. Ondanks verwoede pogingen van FC Eindhoven om te scoren wordt het in minuut veertien zelfs 0-3, nu door de voet van Mohamed Bouraarassi. Hij scoort knap vanuit een vrije trap. Victor Cachón mist twee minuten voor rust een 10-meter trap, maar maakt dat vlak voor tijd goed door met een schitterende volley de 1-3 te maken. Er lijkt weer hoop.

Slap voetbal
FC Eindhoven moet in de tweede helft flink aan de bak om de achterstand weg te poetsen. Vanaf minuut 27 gaan beide ploegen los met goals. ZVV Eindhoven scoort in minuten 27 en 29 (twee maal Rebbah) en Allouch doet vlak daarna nog wat terug na een uitgespeelde kans: 2-5. Meteen daarna vallen de 2-6 en 2-7. Het gaat snel in Eindhoven. Jordany Martinus scoort nog na een individuele actie, waarna het antwoord van de bezoekers meteen weer een tegengoal is, de 3-8. Nick Kuijlaars heeft het laatste woord van de wedstrijd.Hij schiet van afstand strak binnen en bepaalt de eindstand op 4-8.

"Miste scherpte"
Vanzelfsprekend was coach Moreno bepaald niet tevreden met het spel van zijn ploeg: "We misten scherpte. Ik heb het team niet genoeg kunnen motiveren om vandaag alles te geven. Dat is vooral zuur geweest voor onze supporters, die een slappe wedstrijd hebben gezien. Daarbij heeft ZVV Eindhoven ook heel verdienstelijk gespeeld." Over de kansen op de play-offs blijft de Spanjaard nog in de luwte. Moreno: "We hadden het in eigen hand, nu niet meer. We zijn voorbijgestreefd op de ranglijst, maar het kan nog altijd."