FC Eindhoven doet zichzelf te kort tegen Zelezarec Skopje

MKF Zelezarec Skopje won in Bratislava met 6-3 van de Blauw-Witten. Coach Carmelo Nieddu: "Het is een geflatteerde uitslag, we verdienden meer."

FC Eindhoven bovenliggende partij
Een vliegensvlugge start van de Macedoniërs betekende al snel een vroege achterstand voor FC Eindhoven. Al vanaf de eerste minuut was de ploeg fel en dat resulteerde in minuut drie voor de openingstreffer. Een mooie uitgespelde kans werd verzilverd door Igor Leovski. FC Eindhoven leek wakker geschud en voerde de druk op. In de zevende minuut kon Mo Allouch de bal na een vliegensvlugge counter binnentikken. FC Eindhoven bleef doorpakken en creëerde kans na kans, de gehele eerste helft lang. Tegen de verhoudingen in was het Ismaili Taulant die Zelezarec toch weer op voorsprong bracht: 2-1, de ruststand.

Geflatteerd
Vol goede moet gingen de Blauw-Witten de tweede helft tegemoet. De Eindhovense formatie deed absoluut niets onder voor de 'full profs' uit Macedonië. Ook in de tweede helft speelde FC Eindhoven met hoge druk. Dit bracht wel enkele risico's met zich mee, waardoor Taulant zijn tweede kon scoren vanuit een rebound, de 3-1. Vlak daarna bracht Iliass el Attabi de marge weer naar één: hij schoot vanuit een lastige hoek uit de draai binnen. Toen de 4-2 en 5-2 ondanks veldoverwicht van FC Eindhoven werden binnengeschoten gingen de Blauw-Witten het met vijf veldspelers proberen. Dit resulteerde meteen in de 6-2, door een gelukkig doelpunt van Martin Todorovski. Nick Kuijlaars profiteerde vier minuten voor tijd nog van de overtal situatie wat de eindstand bepaalde op 6-3.

Trots
Ondanks de flinke nederlaag was trainer Nieddu absoluut niet ontevreden op zijn ploeg. Integendeel: hij was trots over de manier waarop zijn ploeg had gespeeld. "We hebben vandaag gestreden en met passie gespeeld. We waren op veel momenten echt de betere ploeg en dat maakt het extra jammer dat we verloren hebben", zegt Nieddu. Hij besluit: "Ik kan niet anders dan trots zijn op het spel wat we vandaag hebben laten zien. Als we zaterdag weer zo'n match spelen sluit ik niet uit dat we dan zelfs nog een punt kunnen pakken tegen Slov-Matic Bratislava, de zwaarste tegenstander."