EFC nog één zege verwijderd van terugkeer in 1e klasse

De ploeg van trainer Ronald Tielemans won na verlenging met 1-3 van RPC. Dit was voldoende om de 0-1 nederlaag in de heenwedstrijd weg te poetsen. De blijdschap bij de Eerselse spelers en supporters was groot, al klonk her en der ook een zucht: 'Pffff, nog een wedstrijd'. EFC verlangt naar het einde van het seizoen, maar wil ook dolgraag terug naar de eerste klasse.

Tielemans was na afloop dan ook heel duidelijk: 'Ik kan de jongens alleen maar een heel groot compliment maken. Afgelopen zondag verliezen we met tien man ongelukkig met 0-1, maar nu hebben verdiend gewonnen. Voetballend was het niet altijd even goed, maar de inzet was fantastisch. Ik denk dat we net wat feller waren dan RPC. En gelukkig scoren we nu wel op de juiste momenten. Over twee wedstrijden gezien, gaan we terecht naar de finale. Jammer is wel dat er vandaag weer twee spelers een gele kaart krijgen, die daardoor zondag zijn geschorst (Rick van Kemenade en Rob Verstappen, red.). Maar ook dat lossen we wel weer op. We moeten nog één keer alles geven.'
Dat is dan tegen Someren, dat WSC na verlenging en strafschoppen versloeg. Ook de tegenstander heeft dus een slijtageslag moeten leveren en dit is dan wellicht nog een gelukkige bijkomstigheid. Het is de vraag welke spelers zondag kunnen worden opgesteld, want beide ploegen hebben te maken met geschorsten en geblesseerden. Tielemans (die op dat moment nog niet wist wie in de finale de tegenstander zou worden): 'We zien het wel. Met dezelfde instelling als vandaag, hebben we zeker kans. Natuurlijk had ik liever gezien dat we het al na negentig minuten hadden beslist, maar dan schiet die nummer 6 van RPC een vrije trap geweldig binnen. Ik ben echter blij dat we het in de verlenging alsnog hebben kunnen afmaken.'
Soepel
RPC-EFC was lange tijd meer spannend dan goed. Een fris spelend RPC, Bertran Kreekels heeft de beschikking over een heel leuke ploeg, was minimaal gelijkwaardig aan EFC. De roodzwarten probeerden een vroege voorsprong te forceren, maar brachten doelman Tom Verhoeven nauwelijks in gevaar. Pas in de 35ste minuut kon de eerste echte mogelijkheid worden genoteerd. Een soepel lopende combinatie bracht EFC-aanvoerder Jesse van Gerwen in kansrijke positie. Hij zag zijn schot echter via een Eindhovens been net naast gaan.
Twee minuten was het alsnog 0-1. Van Gerwen passeerde behendig twee tegenstanders en knalde de bal onberispelijk in. EFC rook bloed en in de 40ste minuut was een volgende kans voor de bezoekers. Een voorzet van Tim van Ekert belandde bij Max van Limpt. De jonge aanvaller had de bal voor het inknikken, maar kopte de bal recht in de handen van Verhoeven. Dit was het laatste wapenfeit van vóór de rust. Meteen in de tweede helft werd duidelijk dat EFC op jacht ging naar de tweede treffer. In de 49ste minuut produceerde Joni Hooyen een verraderlijk schot, dat maar rakelings over het doel van RPC zeilde. En niet veel later stuitte Hooyen op de doelman.
Fraai
Er werd door beide trainers gewisseld, maar echt effect had dit niet. RPC probeerde het wel, maar leek in de 75ste minuut definitief verslagen. Nadat opnieuw Nooyen weer een kans had gemist, was het nu wel raak. Een verre voorzet vanaf rechts belandde bij de tweede paal bij verdediger Rick van Kemenade, die vrij kon inkoppen. RPC moest nu komen, maar verder dan wat plaagstootjes kwam de thuisclub niet. Tot in de slotfase. Noud Ackermans zette zich achter een vrije trap, op zo'n 25 meter van het doel, en kogelde de bal fraai voorbij keeper Stan van de Besselaar: 1-2.

In het vervolg van de reguliere speeltijd werd er niet meer gescoord en dus moest er worden verlengd. Beide teams oogden vermoeid en het leek er op dat strafschoppen de beslissing moesten brengen. In de 105de minuut was er echter een rush van Van Kemenade, die een prima voorzet afleverde op Bas Beljaars. De aanvaller, die zondag afscheid neemt van het eerste elftal van EFC, kopte de bal bij de eerste bal binnen. In de tweede verlenging had Van Limpt de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar hij kwam een teenlengte te kort bij een voorzet van Rob Verstappen. Het bleef daarom spannend tot het slot...

RPC: 1. Tom Verhoeven, 2. Alex van Hout, 3. Mike van Dijk, 4. Joris van der Steen, 5. Sean Gilbert, 6. Noud Ackermans, 8. Emiel van der Steen, 9. Ruud Wijnands, 10. Joep van de Ven (17. Kirubel Solomon Gebre Dingil), 11. Philip van de Brekel (24. Vito van Erp), 23. Guy van Merriënboer (7. Bas Vringer).

EFC: 1. Stan van de Besselaar, 3. Pim Tielemans, 4. Rick van Kemenade, 5. Tom Box, 7. Tim van Ekert (12. Teun van Borrenbergen), 8. Jesse van Gerwen, 9. Bas Beljaars, 10. Dennis van Sambeeck, 11. Max van Limpt, 13. Ruud Vercammen (14. Rob Verstappen), 16. Joni Hooyen.