Superweekend voor koploper Marvilde

Het breed lachende gezicht van Marvilde-trainer Bram Louwers was veelzeggend. Zijn ploeg had zojuist een uitstekende overwinning geboekt op EFC (0-2) en vervolgens hoorde hij van supporters dat concurrent SV Blerick had verloren van het al gedegradeerde Laar (1-2) en NWC volledig gestrekt was gegaan tegen Heeze (5-1). Een prima weekend dus voor Marvilde, dat nu alleen koploper is van de tweede klasse F.'Dit is natuurlijk super', glunderde Louwers. 'Ik vond dat we niet eens zo geweldig speelden, maar vanaf de eerste minuut hebben we er met z'n allen voor geknokt. In de rust heb ik het nog een keer gezegd: 'Het hoeft vandaag niet mooi, als we maar winnen'. Ik denk dat we uiteindelijk terecht de punten hebben gepakt. EFC is eigenlijk maar één keer gevaarlijk geweest en toen redde Sten uitstekend.' De Marvilde-trainer doelde op een situatie meteen na rust. Doelman Sten Otter kon een schot van Jesse van Gerwen niet geheel onder controle krijgen, maar redde vervolgens uitstekend op de inzet van Bas Beljaars.Het was toen overigens al 0-2 voor Marvilde, dat in de eerste helft heer en meester was. Binnen een minuut stonden de bezoekers al op voorsprong. EFC-doelman Koen Wouters werd totaal verrast door een afstandsschot van Erwin Isbouts, een van de uitblinkers aan Marvilde-zijde, waarna de bal via de onderkant van de lat in het doel plofte. Nadat EFC enigszins was bekomen van de schrik rechtte het de rug, maar op het zware veld kon de formatie van trainer Ronald Tielemans de tegenstander niet echt in verlegenheid brengen. Marvilde was zelfs het dichtst bij een treffer, maar Wouters redde nu met de voet op een schot van Sander Bertels.Behendig
Het was het eerste kansje na het openingsdoelpunt van Isbouts. Bij de volgende mogelijkheid was het wél raak. In de 32ste minuut schoof Teun van Borrenbergen een vrije trap zomaar in de voeten van Rick van den Bogaard, die op links vrij kon oprukken en Tayfun Yilmaz op maat bediende. De behendige aanvaller speelde zich simpel vrij en rondde beheerst af: 0-2. Een minuut later knalde Van Borrenbergen een vrije trap rakelings over het doel van Otter en weer een minuut later had Yilmaz de 0-3 op zijn schoen. Hij gleed echter uit en gaf Wouters de kans alsnog redding te brengen. In de 42ste minuut mocht Van Borrenbergen opnieuw aanleggen voor een vrije trap. Nu schampte de bal de bovenkant van de lat.In de tweede helft was er de eerder genoemde kans voor Beljaars, na een jaar lang blessureleed eindelijk weer eens in de basis, maar verder kwam EFC eigenlijk niet. Het ontbreken van de middenvelders Mike Tijsen en Ruud Vercammen (beiden hadden een vliegreisje geboekt naar Londen, red.) was toch merkbaar, al had EFC met name last van het gemis aan aanvalskracht. Marvilde kwam ook in de tweede helft nauwelijks in gevaar en had de wedstrijd zelf al voortijdig moeten beslissen. Erwin Isbouts, Rick van den Bogaard en invaller Jasper Jacobs verzuimden echter te scoren.Druk
Spannend werd het echter nooit meer. Daarvoor was Marvilde simpelweg te sterk. De komende weken moeten uitwijzen of de ploeg van Louwers de druk aan kan. De Veldhovenaren spelen nog tegen EFC (thuis), Rood Wit V. (uit), SV Blerick (uit) en RPC (thuis). Vier finales, waarvan het duel tegen Blerick uiteraard de meest in het oog springende is. Louwers: 'Maar ook komende zondag tegen EFC moeten we weer vol aan de bak. Zij willen natuurlijk revanche.' Maar ook tegen Rood Wit en RPC krijgt Marvilde ongetwijfeld niks cadeau. Beide teams hebben weliswaar niets meer te winnen of te verliezen, maar 'iedereen wil graag van de koploper winnen', aldus Louwers.Opstellingen:

EFC: 1. Koen Wouters, 2. Rick van Kemenade, 3. Teun van Borrenbergen, 4. Jan van Heukelom, 5. Thijs Theuws, 6. Rob Verstappen (15. Dennis van Sambeeck), 7. Joël Prat (12. Joni Hooyen), 8. Jesse van Gerwen, 9. Max van Limpt, 10. Bas Beljaars, 11. Tim van Ekert.

Marvilde: 1. Sten Otter, 2. Steven Cools, 4. Tommy van de Wiel, 5. Vincent Bartholoemus, 6. Sander Bertels (20. Jasper Jacobs), 7. Freek Bakermans, 8. Erwin Isbouts, 9. Rick van den Bogaard, 11. Tayfun Yilmaz, 15. Stijn Louwers, 18. Tommy Boogers (12. Ties Bazelmans).