Dommelen wint aantrekkelijke derby

De bezoekers boden goed tegenstand, maar Dommelen was zeer effectief in het benutten van de kansen. Waar Valkenswaard via Steven van de Lisdonk, Jasper Jansen, Roy Panis en Ruben van Kuijk uitstekende mogelijkheden liet liggen, deden de blauwwitten het heel wat beter. Een verdiende zege dus voor de ploeg van trainer Erik van der Palen.

In de basisopstelling van Dommelen was Leo van Betten een opvallende naam. De 27-jarige doelman verving vaste waarde Dennis Soeteman, die met knieklachten aan de kant bleef. Van Betten deed het meer dan goed en zorgde met enkele prima reddingen dat zijn ploeg met een 1-0 voorsprong de rust kon ingaan. Die stand stond al na achttien minuten op het scorebord. Een prachtige steekpass van Luuk Jansen bereikte Anwar Janssen die alles en iedereen zijn hielen liet zien en vervolgens ook doelman Jeffrey Kleine-Deters kansloos liet.

Wat toen al duidelijk was dat beide ploegen voor de winst wilden gaan en ook stevig ingrijpen niet schuwden. Scheidsrechter Blom had er niet altijd even goed het oog in en zijn beslissingen zorgden aan beide kanten soms voor irritaties. Tussendoor was er best sprake van een aantrekkelijke wedstrijd. In de 26ste minuut kwam Valkenswaard bijna langszij, maar een vlammend schot van Steven van de Kilsdonk ging rakelings over het doel van Van Betten. Ook Roy Panis was dichtbij een treffer en in de 33ste minuut redde de Dommelen-doelman knap op een schuiver van Van de Lisdonk. De enorme kopkans uit de hoekschop die volgde, was aan Jasper Jansen niet besteed.

Snel
In de slotfase van de eerste helft raakte Marc van der Palen namens Dommelen nog de lat en kwam Panis vrij voor Van Betten opnieuw niet tot scoren. Toen Van de Lisdonk meteen na de rust zijn inzet voorlangs zag gaan en een kopbal van Van Kuijk van de lijn werd gehaald, leek het moeilijk te worden voor Valkenwaard. Helemaal toen in de 48ste minuut Christ Burhenne de stand naar 2-0 tilde. Een identieke treffer als de eerst en wederom liet de Valkenswaardse defensie zich 'foppen' door het midden. Het enthousiasme van de Burhenne-supporters op de tribune was er niet minder om!

Valkenswaard rechtte de rug en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Via Van Kuijk kregen de Bosuilen nog een goede kans, maar het was invaller Thomas Keeman die de wedstrijd besliste. In de 73ste minuut krulde hij de bal prachtig voorbij Kleine-Deters. Tien minuten later kon Sander Donkers met een schitterende afstandsknal de eretreffer laten aantekenen, maar het slotakkoord was voor Dommelen. Een magnifieke voorzet van Peter van Dooren werd ineens op de schoen genomen door Keeman, die Kleine-Deters voor de vierde maal kansloos liet: 4-1.

Teleurgesteld
De succesvolle wissel leidde tot dolle taferelen op de bank bij Dommelen. Iets waar Keeman na afloop wel om kon lachen. 'Vorige week stond ik in de basis en vandaag was ik weer reserve. Volgens de trainer vanwege tactische redenen. Ik was dus best teleurgesteld, want ik wil altijd spelen. Dat ik nu alsnog belangrijk kan zijn voor het elftal, is natuurlijk hartstikke mooi. Het waren inderdaad twee lekkere doelpunten. Ik denk dat we ook zeer verdiend hebben gewonnen. We hebben voorin heel veel snelheid en hebben daarmee ook twee keer gescoord. Valkenswaard kreeg ook wel kansen, maar wij deden het beter. Zo simpel is het...'

RKVV Dommelen: 1. Leo van Betten, 4. Michiel van den Besselaar, 5. Koen Schellens, 8. Jur Rademakers, 10. Mark van de Palen (6. Thomas Keeman), 11. Luuk Jansen, 13. Peter van Dooren, 14. Anwar Janssen (12. Jordy van der Heijden), 16. Geert Rijnders, 17. Christ Burhenne (9. Danny van den Eijnden), 19. Vince Achten.

SV Valkenswaard: 1. Jeffrey Kleine-Deters, 2. Jasper Jansen (17. Rob Vlassak), 3. Noël Renders (14. Nick Thijssen), 4. Marc Janssen, 5. Ramon van Hooff, 6. Pim Postma, 7. Steven van de Lisdonk, 8. Sander Donkers, 9. Ruben van Kuijk (16. Martijn Vlassak), 10. Roy Panis, 11. Ron Bakermans.