SBC bijzonder effectief tegen matig Dommelen

Het was eigenlijk illustratief voor de wedstrijd. Jur Rademakers probeerde het van afstand, maar hij produceerde een enorme afzwaaier. De middenvelder van Dommelen keek mistroostig naar de grond en sjokte toen terug. In deze vorm en met dit gebrek aan scherpte zat het er niet in dat tegenstander SBC nog in gevaar zou komen. Sterker nog: dat Dommelen überhaupt zou scoren. De bezoekers deden het wat dit betreft beter: 0-2.Raymond Koenraadt, trainer van de ploeg uit Son en Breugel, was na afloop heel duidelijk: 'We waren bijzonder effectief, speelden zeker niet goed, maar hebben de weinige kansen die we kregen wel benut. In de rust heb ik het ook tegen mijn spelers gezegd: "Als Dommelen zo met de mogelijkheden om gaat, moeten we hier kunnen winnen". Natuurlijk komen we in het begin van de wedstrijd goed weg en hebben we mazzel dat zij een strafschop missen, maar ik denk dat we uiteindelijk wel verdiend hebben gewonnen. Met een prima inzet en de wil om voor elkaar te werken.'Dommelen begon fel en dit resulteerde al in de 4de minuut in een kans voor Luuk Janssen. Na een soepel lopende aanval schoot bij de bal tegen de paal. Echt schrikken deed SBC hiervan niet en nauwelijks drie minuten later kwamen de oranjezwarten brutaal op voorsprong. Een vrije trap werd onhoudbaar binnengeschoten door Stephan Vroomen. Dommelen probeerde het wel, hanteerde veelvuldig de lange bal, maar de verdedigers van SBC hadden weinig moeite om deze aanvallen voortijdig onschadelijk te maken.In de 35ste minuut werd het bovendien zomaar 0-2. SBC schakelde supersnel om en plaatste een vlijmscherpe counter. Vroomen verscheen oog in oog met doelman Leo van Betten en deze werd simpel verslagen. Twee kansen, twee doelpunten. Erik van der Palen, trainer van Dommelen, keek onbewogen toe, maar van binnen kookte hij. Zeker toen de thuisclub in de 42ste de kans liet liggen om dichterbij te komen. Mark van der Palen mocht van elf meter aanleggen, na een handsbal van een SBC-verdediger. Zijn schot belandde echter op de paal.

Hoede
In de tweede helft schakelde Dommelen een tandje bij en drukte het SBC terug op eigen helft. Zonder overigens écht gevaarlijk te worden. Er waren kleine kansjes en schoten uit de tweede lijn, maar SBC-doelman Peter Smulders hoefde nauwelijks in actie te komen. Aan de andere kant moest Dommelen op haar hoede blijven voor de counters van SBC, dat met Stephan Vroomen en Reda Lechheb twee handenbindertjes in de ploeg had. Strijd was er over en weer voldoende, maar van echt goed voetbal was geen sprake.Aan beide kanten werd gewisseld, zo bracht Dommelen de pas 17-jarige Jonathan van Doorn in het veld, maar resultaat had het niet. Ook niet nadat Rob Kapteijns van SBC met twee maal geel van het veld werd gestuurd. Met de moed der wanhoop probeerde Dommelen het nog wel, maar er was te weinig overleg of passes kwamen gewoonweg niet aan. In de slotfase was er nog een gevaarlijk schot van invaller Jordy van der Heijden, maar de bal werd voldoende geblokt door een verdediger van SBC. Meer dan een hoekschop – die kreeg Dommelen wél genoeg – hielden de blauwwitten er niet aan over.Opstellingen:

Dommelen: 1. Leo van Betten, 3. Chris Beeks, 4. Michiel van den Besselaar, 5. Koen Schellens (17. Christ Burhenne jr.), 6. Thomas Keeman (12. Jordy van der Heijden), 8. Jur Rademakers, 9. Danny van den Eijnden, 10. Mark van der Palen, 11. Luuk Jansen, 14. Anwar Janssen, 16. Geert Rijnders (15. Jonathan van Doorn).

SBC: 1. Peter Smulders, 2. Niek van Eerd, 3. Marijn Koeter, 4. Clayton Pikero, 6. Joren Koeter, 7. Reda Lechheb (16. Joep van der Heijden), 8. Luc Ross (14. Mark Vogels), 9. Cas Kuipers (12. Paul Aarts), 10. Rob Kapteijns, 11. Stephan Vroomen, 15. Marc van der Zanden.