Div. wedstrijdverslagen nacompetitie

Sarto - SV Someren

Someren heeft aan één goede helft genoeg
Met een overtuigende 1-3 overwinning op het Tilburgse Sarto heeft Someren zich weten te plaatsen voor de halve finale van de nacompetitie. Op sportpark Westend scoorden Salim Zeroual, Rowel Deelen en Freek van Bussel voor de blauw-witten.

Tijdens de warming-up kreeg Someren een fikse tegenslag te verwerken, Wesley van de Boomen haakte geblesseerd af en werd vervangen door Joost van der Velden. In de beginfase had Sarto het initiatief zonder echt gevaarlijk te worden. Someren kwam na een kwartier beter in de wedstrijd, een afgeslagen corner werd door Rowel Deelen ineens op zijn slof genomen maar zijn inzet ging rakelings langs. De waarschuwing was niet besteed aan Sarto, amper vier minuten later mocht het massaal opgekomen Somerense publiek toch juichen. Een vrije trap van Robin van de Aker werd door Oelse Venhuizen hard op de paal gekopt, Salim Zeroual tikte de rebound binnen; 0-1. Sarto drukte na deze teleurstelling Someren wat verder terug en kreeg op het half uur een uitstekende mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen; Tim van Bladel schoot echter vanaf dichtbij hoog over. Someren werd daarna wat sterker en kwam pal voor rust op 0-2; Rowel Deelen kreeg op 24 meter van de goal en schoot de bal met veel gevoel schitterend in de kruising. De koek voor Someren was echter nog niet op, amper zestig tellen later werd de wedstrijd beslist: Freek van Bussel profiteerde met een sublieme lob van slecht uitverdedigen van de Sarto doelman; 0-3.

De tweede helft was er eentje die ook schriftelijk afgedaan had kunnen worden, Sarto was de wanhoop nabij en Someren geloofde het wel. Beide teams kregen mogelijkheden om te scoren, maar vonden iedere keer beide doelmannen op hun pad. In de slotminuut was het Timo Kok die met een knappe volley de 1-3 liet aantekenen.

Someren speelt komende zondag een uitwedstrijd tegen WSC uit Waalwijk, de return vindt plaats op donderdag 2 juni op De Potacker.

Netersel - Taxandria

Netersel klaar met nacompetite
Max van Dongen bracht Taxandria in een zetel met een 0-1 voorsprong in de 27e minuut. Netersel kwam op gelijke hoogte door Rob van Beek. Mathijs Roosen schoot Taxandria naar een 1-2 overwinning. Taxandria plaatst zich voor de finale van de nacompetitie.

Riethoven - Vessem

Vessem gaat tot het uiterste en overleeft de 4e klasse G.

Riethoven mag zich proberen te herpakken, as zondag wacht De Weebosch alweer. Dit is waarom ze de nacompetitie uitgevonden hebben. Zowel Vessem als Riethoven gingen gisteravond diep voor dat plekje in de Kempische 4e klasse H.
Wederom reclame voor het amateurvoetbal een wedstrijd met veel spanning en werklust van beide teams.

Na de 3-3 in Vessem stond er na 120 minuten een 1-1 op het scorebord in Riethoven. Vessem was de bovenliggende partij qua voetbal gisteravond op sportpark Droevendaal in Riethoven. Maar daar koop je niets voor, als je je kansen niet benut. Uiteindelijk had het alle kanten in gekund.

1e helft was het vooral aftasten met een veel scherper Vessem dan afgelopen zondag. De 2e helft, Merijn van Ham scoorde in de 55 minuut de belangrijke 0-1 voor Vessem en vanaf dat moment ging Riethoven alles of niks spelen. Hachelijk situaties voor beide doelen over en weer, Riethoven zette aan en Vessem kreeg op de counter de beste kans . Zo leek Vessem op 0-2 te komen Merijn van Ham kopte voorlangs na een afgemeten voorzet van Toon van Sambeek en een paar minuten later was het aan de andere kant in de 80e minuut 1-1 door een terechte strafschop van Riethoven.

In de verlenging oogde de ploeg van trainer Kees Mollen een stuk fitter dan Riethoven, maar gescoord werd er niet meer.
In de penalty-reeks mocht Riethoven starten en voor hun eigen kantine werd het doel gekozen, door de goed leidende scheids Senal. 2 x voordeel voor Riethoven. Na de 1-0, lag de druk bij Lars van Heijst (18), gaat er maar aan staan, de wandeling vanuit de middencirkel een strafschop nemen tegen een uitdagend publiek ... maar Lars is Lars en hij schiet heel cool de 1-1 binnen, na de 2-1 voor Riethoven mist Toon van Sambeek 2 x en leek Riethoven op 3-1 te komen, maar daar dacht Vessem keeper Marijn van Rooij toch anders over. Met een weergaloze safe in zijn linkerbovenhoek tikt hij de bal met een reflex via de paal uit het doel. Hierna maakten de aanvoerders het verschil Roel Wirken (Vessem) schiet onberispelijk de 2-2 binnen en Tops (Riethoven) schiet over, Merijn van Ham zet Vessem op voorsprong, Riethoven komt nog een keer gelijk, waarna Louis van Diessen Vessem in de 4e klasse schiet 3-4 !!!!!

Wat een slot, wat een krankzinnige wedstrijd ........ een veel mooier afscheid kan een vertrekkend trainer niet wensen.
Petje af voor Riethoven, die hebben er niks aan weet ik .... Maar zo hoort er gestreden te worden en na afloop toch ons ook feliciteren. Grote klasse!!