Div. wedstrijdverslagen nacompetitie

Rijen - EFC: 1-4

EFC laat Rijen kansloos.
EFC heeft in de 1e wedstrijd van de nacompetitie een verdiende overwinning behaald in en tegen Rijen. Ondanks het gemis van 4 geblesseerde basisspelers werd er een ruime 1-4 overwinning behaald.

EFC liet vanaf de 1e minuut veel strijd zien en drukte de thuisclub veelal terug op de eigen helft door vaak en vroeg te storen. Het eerste half uur was EFC duidelijk de betere partij en Rijen had veel moeite met het fysiek sterke EFC vandaag. Bas Beljaars had na ongeveer 20 minuten de beste kans na een goede lage voorzet van Joël Prat, die vandaag de beste man op het veld was, doch de spits van EFC liet de bal van zijn voet springen. Ondanks het overwicht van EFC bleef Rijen een achterstand bespaard en in de laatste 10 minuten voor rust kwam Rijen sterk terug. Koen Wouters moest twee keer goed redden en enkele minuten voor rust was Koen Wouters ook sterk toen hij een strafschop van Freek Trommelen tegenhield. Via een uitval kwam EFC op slag van rust echter nog op een terechte 0-1 voorsprong toen Joël Prat in twee keer raak kon schieten.

Een kleine 10 minuten na rust was het Max van Limpt die over links zich vrijspeelde en met een strakke lage voorzet Bas Beljaars in staat stelde om de 0-2 aan te laten tekenen. Na ongeveer 20 minuten was de wedstrijd gespeeld toen Joël Prat over rechts een lage voorzet gaf die door Jordi Doms van Rijen in eigen doel werd geschoten voor de inlopende Bas Beljaars: 0-3. Een klein kwartier voor tijd kwam Rijen via Rik Donders terug tot 1-3 en leek men nog in een wonder te geloven. Vijf minuten voor tijd was het echter weer Joël Prat die over rechts weg kon sprinten en goed op de inkomende Tom Lauwers aflegde die vervolgens zeer beheerst in de rechter benedenhoek wist af te ronden: 1-4.

De ziekenboeg van EFC is deze dag weer groter geworden door het uitvallen van de geblesseerde Tim van Ekert en Thijs Theuws. Donderdag 26 mei wordt om 19.00 uur thuis gespeeld tegen Rijen en hopelijk kunnen de invallers dan weer eenzelfde strijdlust laten zien als vandaag zodat de strijd vervolgd kan worden in de nacompetitie.

Zeelandia Middelburg - RPC: 0-1

Knappe uitoverwinning RPC
In de eerste ronde voor promotie en degradatie moest RPC het opnemen tegen Zeelandia uit Middelburg (1ste Klasse c). Een club met een roemruchte geschiedenis.

In de eerste helft had RPC het beste van het spel maar wist de vele mogelijkheden die er werden gecreëerd niet te verzilveren. In deze sportieve en uitstekend geleidde wedstrijd, duurde het dan ook tot de 39ste minuut voordat de scoren werd opengebroken. Een vloeiende aanval van RPC bracht de bal aan de rechterzijde. Joep van der Velden zette de bal prachtig voor. Deze kans liet Salomon Gebre Dingi niet onbenut. Middels een diagonale kopbal liet hij de keeper van Zeelandia kansloos.

De tweede helft gaf echter een volstrekt ander beeld. Tactische wissels aan de kant van Zeelandia brachten een kentering in de wedstrijd. De aanvalsgolven van RPC werden tot stilstand gebracht en Zeelandia kreeg een duidelijk veldoverwicht. Uiteindelijk resulteerde dit ook in een aantal kansen die door de voortreffelijk keepende Tom Verhoeven onschadelijk werden gemaakt. Doordat RPC de ruimtes die ontstonden niet wist te benutten bleef het uiteindelijk bij een 0-1 (eind)stand.

Someren - Sarto: 1-0

Invaller-doelman houdt SV Someren op de been
De thuisclub behaalde in de eerste nacompetitieronde een zwaarbevochten zege op het Tilburgse Sarto. Na de 1-0 voorsprong via Salim Zeroual werden de blauw-witten flink onder druk gezet. Invaller-doelman Tim Vinken, normaliter keepend in het derde elftal, trok de overwinning over de streep met enkele uitstekende reddingen.

Someren begon de wedstrijd met een gehavend team. Naast de zieke doelman Maarten Werts ontbraken de geblesseerde Ravid Kochavi, Bas Boonman en Koen de Louw en in de warming-up haakte ook nog Dévi Fondon af. Voor rust waren beide teams redelijk aan elkaar gewaagd. Het combinatievoetbal bij de Tilburgers was beter verzorgd, maar de thuisclub was iets gevaarlijker. Na een goed genomen hoekschop van Mike Kusters raakte Dirk Hurkmans de bal niet goed en kopte voorlangs het doel. Maico Meulen verscheen vrij voor de doelman na een assist van Freek van Bussel, maar zijn inzet verdween rakelings naast het doel. Aan de andere kant was Tim Vinken twee keer alert bij schoten van Wamars en Prince. Vijf minuten voor rust werd de bal na een voorzet van Maico Meulen met de hand getoucheerd door een Sarto-verdediger. Scheidsrechter Bos wees resoluut naar de stip en Salim Zeroual zette zijn team beheerst op voorsprong, 1-0.

Na de thee speelden de bezoekers vol op de aanval en ze lieten Someren niet meer in de wedstrijd komen. Met een katachtige reflex voorkwam Tim Vinken een zeker lijkende treffer en na een scrimmage voor het doel brachten achtereenvolgens Vinken en Robin v.d. Aker redding. Ook een schot van Prince werd gepareerd door de Somerense doelman. Omdat de thuisclub stand hield, ontstond er soms wat frustratie bij de Tilburgers en dat kwam drie Sarto-spelers op een gele kaart te staan. In de laatste twintig minuten bracht coach Jurgen de Haan met Oelse Venhuizen nog een extra verdediger in de ploeg. De gasten bleven druk zetten, maar de defensie van Someren (niet voor niets de minst gepasseerde uit de tweede klasse F) wist van geen wijken.

Someren: Tim Vinken, Robin v.d. Aker, Wesley v.d. Boomen, Niels Schweren, Mike Kusters, Rowel Deelen, Salim Zeroual, Freek van Bussel, Dirk Hurkmans, Maico Meulen (71 Oelse Venhuizen), Fabio Peters (82 Joost v.d. Velden)

RKJVV - SBC: 0-4

SBC eenvoudig land RKJVV

Na een kwartier kwam SBC op voorsprong. Uit een vrije trap van Fitim Maloku kopte Joren Koëter binnen, 0-1. SBC controleerde de wedstrijd en sloeg in de slotfase van de 1e helft keihard toe. Uit een scrimmage zorgde Cas Kuipers voor 0-2 en in blessuretijd van de 1e helft bediende Cas Kuipers Stephan Vroomen op maat en die zorgde voor een comfortabele 0-3 rust stand. Nauwelijks 2 minuten na de hervatting zorgde Clayton Pikero voor 0-4 uit een corner van Stephan Vroomen. Door dit resultaat moet SBC in staat zijn de volgende ronde te behalen.

SDO'39 - WODAN: 0-0

Geen doelpunten bij SDO'39 - WODAN
SDO'39 pakte onlangs de derde periode en eindigde derde met drie punten achterstand achter kampioen Bergeijk in de vierde klasse H. Wodan had de tweede periode al te pakken in de vierde klasse G en eindigde eveneens op de derde plaats met 13 punten achterstand op winnaar FC Eindhoven/AV. Wat standen betreft zou het dan ook een gelijkopgaande strijd kunnen worden.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Enkele kansjes voor de thuisploeg en een enkel schot voor WODAN. Wel veel strijd rond de middencirkel. Voor SDO misten Frans Berger, Thijs Spieringhs en Frank Swanen hun kansen. Mohamed Oukadi had voor Wodan een goede kans in de 30e minuut, maar een vandaag goed zijn doel verdedigende Paul van Gompel voorkwam een achterstand van zijn team.

In de tweede helft SDO'39 zette meer druk op de verdediging van WODAN. De kansen kwamen, maar het vizier stond vandaag niet op scherp. Zowel in de 55e als 56e minuut was SDO dicht bij een treffer, wanneer Niels Heesakkers kansen kreeg om SDO aan de leiding te helpen, helaas ging de bal naast. In de 64e minuut een prima schot van Thijs Spieringhs, maar dit werd goed gepakt door doelman Dave Voogt van WODAN. In de 71e minuut een verre uittrap van SDO-doelman Van Gompel, maar de bal kon net niet richting doel worden gewerkt door Niels Heesakkers. Ook WODAN kreeg nog enkele kansen, een schot van Ricky van Dongen en een van Mohamed Oukadi, maar doelman van Gompel hield zijn doel leeg. Donderdag zal in Eindhoven de beslissing vallen wie er doorgaat naar de volgende ronde.

Taxandria – Netersel: 4-2

Kleine hoop in return voor Netersel

Taxandria creëerde kans op kans maar kwam tegen de verhouding in op een 0-1 achterstand. Het doelpunt kwam van het hoofd van Jaap Waalen. Taxandria bleef vooruit voetballen en kwam via Mathijs Roosen verdiend op 1-1.

Na rust liep een veel sterker Taxandria uit naar een 4-1 voorsprong via doelpunten van Peter de Jong 2x en Nicky Wolfs. In de slotfase deed Netersel wat terug. Joost van de Bisen maakte namens Netersel de 4-2. Taxandria heeft met deze uitslag de beste papieren om de volgende ronde te bereiken.

Vessem - Riethoven: 3-3

Vessem en Riethoven in evenwicht
Een bomvolle tribune van meegereisde Riethovense supporters waren getuige van een strijdlustig Riethoven dat gebrand was op een overwinning. Riethoven zette goed druk, en liet Vessem niet in de wedstrijd komen waardoor er al snel de eerste kansjes kwamen. In de 16e minuut de eerste treffer voor Riethoven. Een vrije trap net buiten de zestien werd door Coen v Bree kort genomen, en door Lars v Driel zuiver ingeschoten 0 – 1. Hierna zakte Riethoven iets terug waardoor Vessem weer zijn kansen rook. In de 26e minuut viel de gelijkmaker. Een slecht weggewerkte corner werd door de vrij staande man snoeihard binnengewerkt 1 – 1. Tot aan de rust waren de betere kansen voor Riethoven, maar men kwam niet aan scoren toe.

De tweede helft ging verder zoals ze geëindigd waren, en Riethoven had moeite om door te drukken. In de 52e minuut kreeg Riethoven een vrije trap die in het doelgebied van Vessem belandde, en daar via via bij Olivier Keeris voor de voeten kwam die niet twijfelde en direct binnenschoot 1 -2. Na een uur spelen volgde een goed opgezette aanval van Vessem waar de verdediging geen antwoord op had, en waaruit wederom de gelijkmaker viel 2 – 2. Voor het laatste kwartier werd Jelle Adams ingebracht voor Joey v Otten. In de 80e minuut kreeg Riethoven een vrije trap op 20m. die door Lars v Driel schitterend dwars door de muur werd ingeschoten 2 – 3. Met nog 10 minuten te spelen stond Riethoven wederom op voorsprong, maar Vessem gaf de moed nog niet op, en in de blessuretijd werd na slecht verdedigingswerk van Riethoven de gelijkmaker gescoord 3 – 3. Riethoven was de betere partij, maar door telkens steekjes te laten vallen kon Vessem terug komen tot 3 – 3. De return volgt as donderdag 19.00 uur in Riethoven.