Div. wedstrijdverslagen inhaal/beker

3e ronde KNVB Districtsbeker:

RKKSV – RKSV Nuenen: 0-4
Nuenen gaat door naar de volgende ronde in het KNVB bekertoernooi voor amateurs. RKKSV was geen graadmeter voor de groenwitten. In de 82ste minuut moest Danilo Verus voor het eerst handelend optreden. Kort na elkaar hield hij de voorwaartse van de thuisclub tot tweemaal toe van het scoren. Nuenen daarentegen heeft de gehele eerste helft gezocht naar een opening in de stugge verdediging van de mannen uit Kruisstraat. In de 40ste minuut was het zover, Sjaak Egmond trok van de rechterkant naar binnen en liet van buiten het gebied een droge knal van zijn linkerwreef vertrekken. De tot die tijd nauwelijks op de proef gestelde Erik Veldman was kansloos. Amper 3 minuten hierna had Yevghenny Marceli enige meeval, via aanvoerder Joost Driessen verdween zijn schot weer in het doel van RKKSV 0-2.

Gezien het spelbeeld tot dan toe een magere afspiegeling van het overwicht, maar goed de wedstrijd was bij de rust gespeeld.Zo rond de 60ste minuut bracht Michael van den Dungen drie nieuwe krachten in het veld. Sjaak en Sander Egmond alsook Ruud Jansen werden vervangen door Yusuf Ozkan, Jaimy Raas en Max Wisse.
Tien minuten stond Yusuf binnen de lijnen als hij gelanceerd door Tom van Beers doelman Erik Veldman te grazen neemt, 1-3. De Nuenense supportschare die kwa aantal in de meerderheid was t.o.v. de bezoekers van de thuisclub zagen in de 86ste minuut Ron Jansen uit een voorzet van Yusuf met het hoofd de eindstand bepalen 0-4.

RKKSV: Erik Veldman; Rob van Zoggel (Jeroen van der Biezen), Joost Driessen, Danny van der Voort, Lars van Dijck,Davey Deckers, Danny van Zoggel, Michael Kroeze, Davy Cayaux, Jelle van der Biezen (Huub Verpullen), Michel van der Donk (Jeffrey van Laarhoven).
RKSV Nuenen: Danilo Verus; Angelo Stoove, Ruud Jansen (60' Max Wisse), Max Verkuijl. Luuk Tielemans, Sander Egmond (59' Jamey Raas), Lars van Stipdonk, Tom van Beers, Sjaak Egmond (56' Yusuf Ozkan), Ron Jansen, Yevghenny Marceli.

Rood Wit V - Baardwijk: 9-1

Tien doelpunten en twee scheidsrechters
Rood-Wit kende geen enkele moeite met v.v. Baardwijk uit Waalwijk en plaatste zich voor de vierde ronde van de districtsbeker. Halverwege leidde de thuisploeg met 2-0 door een kopbal en een rake strafschop van Joey Hellstern.

In de rust bleek dat scheidsrechter Cairo niet verder kon (spierblessure). Na een oponthoud van een kwartier werd de wedstrijd hervat met scheidsrechter Manichand. Na rust liep de score snel op. Stef Fasen (2), Jan van Hout (2), Michael Damman vonden het net voordat Baardwijk een eretreffer maakte, 7-1. Daarna bepaalden Dylan van Steen en Gideon Pieschel de eindstand op 9-1. In de volgende bekerronde is op sportpark De Korze TEC uit Tiel of BES uit Borkel en Schaft de tegenstander.

Marvilde - BVV: 3-2

Marvilde na winst tegen BVV door naar 4e ronde beker
De competitie ligt deze week even stil, maar Marvilde speelde wel een belangrijke wedstrijd in de 3e ronde van de beker tegen BVV uit Den Bosch. BVV is net als Marvilde 2e klasser en speelt ook in de top mee om het kampioenschap. De teams zouden dus aan elkaar gewaagd moeten zijn. In deze wedstrijd bleek dat ook, de wedstrijd ging grotendeels gelijk op, maar Marvilde trok uiteindelijk aan het langste eind en speelt in de 4e ronde thuis tegen Best Vooruit op 20 december.

In de eerste 20 minuten was BVV de betere ploeg zonder grote kansen uit te spelen. De grootste kans kwam in de 25e minuut en die was voor Marvilde. Vincent Bartholomeus gaf de bal diep op rechts op Tommy Boogers. Tommy gaf de bal voor en bij de eerste paal kopte Gijs Kiepert de bal in de handen van keeper Erik Poelstra. Vier minuten later schoot Rick van de Bogaard in de korte hoek, maar weer wist keeper Poelstra redding te brengen. Tien minuten voor de rust was er een diepe bal op Imad Hamria. Sten Otter was eerder bij de bal, maar wel buiten het strafschopgebied. Hij miste de bal half en kon zijn verdedigende stelling weer innemen. Hamria schoot daarna de bal naast het doel. Drie minuten voor de rust speelde Stephan Netten niet goed terug op zijn doelman. Tommy Boogers onderschepte de bal en schoot vanaf 20 meter midden voor het doel over. De rust ging dus in zonder doelpunten. In de 2e helft veranderde dit snel. Tayfun Yilmaz, topscoorder van de 2e klasse F, maar vandaag rechtsback, ging mee naar voren en gaf de bal toen terug op Freek Bakermans. Freek gaf de bal op Tommy Boogers die de bal iets aan de rechterkant vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek schoot, 1-0. Op het uur mocht BVV-er Galid Cherrou op 20 meter midden voor het doel een vrije trap nemen. Zijn schoot verdween rechtreeks in de kruising. Sten Otter was volstrekt kansloos en de 1-1 was een feit. In de 71e minuut een goede inspeelbal van Sander Bertels op Gijs Kiebert. De bal ging in een keer door op Danny Das, die net binnen het strafschopgebied de bal in de hoek plaatste, 2-1. Zes minuten later was de stand weer gelijk. Ilias Sadqi werd neergelegd binnen de beruchte lijnen en Imad Hamria schoot de toegekende penalty eenvoudig in het doel, 2-2. Een paar minuten later (80e) pakte Marvilde de voorsprong weer. Sander Bertels gaf de bal vanaf rechts mee op Jasper Jakobs. Jasper plaatste de bal prima op Danny Das, die de bal in de uiterste hoek bij de tweede paal plaatste, 3-2. In de 90e minuut was er een verkeerde terugspeelbal in de verdediging bij Marvilde, waardoor Armand Selmani op Sten Otter af kon gaan. Op de rand van het strafschopgebied schoot hij de bal tegen de lat, waarna de bal in de handen kwam van de keeper van Marvilde. Drie minuten in blessuretijd was er nog een prachtige aanval van Marvilde, waarbij uiteindelijk Danny Das de bal inspeelde op Rick van den Bogaard op de rand van het strafschopgebied. Het balletje terug van Rick werd prima ingeschoten door Danny, maar keeper Poelstra tikte de bal uit de kruising. Marvilde heeft de volgende ronde behaald en speelt hierin zoals gezegd tegen Best Vooruit dat na strafschoppen won van Riethoven.

GRC'14 - Brabantia: 1-1 (Brabantia wint na strafschoppen)
Normaliter zou deze wedstrijd voor de gasten geen probleem moeten zijn maar zoals je dikwijls ziet in een bekerstrijd dat het uiteindelijk nog knap moeilijk is om met de volle winst huiswaarts te keren.

Brabantia kwam langzaam op gang en wist vrij laat in de eerste helft de 0-1 te scoren door attent reageren van Patrick Kraker, op dat moment een dik verdiende voorsprong. De tweede helft was qua voetbal niet bijster goed maar dat was ook bijna onmogelijk met deze barre weersomstandigheden. GRC-14 kreeg langzaam het gevoel dat er mogelijk nog een klein stuntje mogelijk was, zeker na het missen van een penalty op de 0-2 door Wesley Bakermans, zijn inzet werd gekeerd door Dennis Mijdam. In blessuretijd was het Maarten Lievaart die de 1-1 scoorde en dit wilde zeggen dat uiteindelijk met strafschoppen de beslissing zou vallen.

Dit deden de manschappen van Brabantia beter en doordat Phil van de Broek de laatste strafschop goed uit de hoek ranselde waren zij uiteindelijk de verdiende winnaar.

Best vooruit - Riethoven: 0-0 (Best Vooruit wint na strafschoppen)
Na een makkelijke 2e ronde ( Riethoven uitgeloot ), mag vv Riethoven voor de derde ronde in de knvb districtsbeker op bezoek bij vv Best vooruit. Riethoven zal zijn handen vol hebben om deze tweede klasser te verslaan, en daardoor weer verder te bekeren. Vanaf het begin van de wedstrijd was het klasse verschil goed merkbaar, maar Riethoven bood goed weerstand tegen het makkelijk voetballend Best vooruit. Vooral de back's van Riethoven hadden z'n handen vol aan de snelle acties van de vleugelspelers van Best. Er ontstonden diverse mogelijkheden voor Best, maar ze hadden moeite met de afronding. Ook Riethoven had mee en dan een leuke uitbraak die dan weer strandde op de keeper van Best.

De tweede helft hetzelfde beeld, Best had de beste kansjes en Riethoven bracht het er verdedigend telkens weer goed af. In de 85e minuut volgde nog een mooie actie van Riethoven die beloond had moeten worden met een penalty, maar de leidsman dacht daar anders over. Zo werd er in de reguliere speeltijd niet gescoord, en moest de beslissing volgen uit de penalty reeks.
Voor Riethoven werd er gescoord door Jordy Verhagen, maar de overige twee werden gemist terwijl Best wel trefzeker was en hierdoor de eindstand bepaalde in 4 – 1.

Bergeijk - Ameide: 2-2 (Ameide wint na strafschoppen)
Bergeijk verzuimde in de 1e helft op voorsprong te komen. Na rust moest 2 keer teruggekomen worden uit een achterstandpositie. Dat lukte bij de 2e keer pas in de voorlaatste minuut en strafschoppen moest de beslissing brengen. Daarin was het Zuid-Hollandse Ameide net iets beter (4-5) zodat het bekeravontuur voor Bergeijk eindigde.Bergeijk bouwde in de eerste helft een overwicht op. Toch konden maar enkele kansen genoteerd worden. Jari Kok was in de 12e minuut dichtbij een doelpunt maar zijn schot trof de lat. Een paar minuten later was Kees Theuws dichtbij een treffer maar de Ameidense doelman wist de kopbal te pareren. Gedurende lange tijd hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Vlak voor rust leek Bergeijk toch nog een beslissing te forceren maar de kopbal van Daniel Smits ging net voorlangs. Rust 0-0.

Na rust kropen de bezoekers meer uit hun schulp en dat leidde vrijwel meteen tot succes. Na een corner in de 47e minuut ontstond een scrimmage voor het Bergeijk doel die afgesloten werd met een doelpunt voor Ameide (0-1). Hierop drong Bergeijk sterk aan op de gelijkmaker. In de 50e minuut werd een scrimmage voor het Ameide doel nog gestuit maar enkele minuten later kon Rik van Zon een vrije trap vanaf 20 meter netjes binnenschuiven (1-1).
In de 75e minuut kwam Ameide toch weer op voorsprong. Wederom leidde een corner de treffer in (1-2). Hierna hield de stevige Ameidense verdediging de Bergeijkse dadendrang aardig in bedwang. Pas in de slotfase zette Bergeijk nog eens druk en het slotoffensief leverde zowaar in de 92e minuut de gelijkmaker op. Weer van Rick van Zon de doelpuntenmaker die uit een scrimmage 2-2 aantekende. In de laatste minuut kreeg Bergeijk zelfs nog kans op de overwinningstreffer maar Kees Theuws wist de Ameidense keeper op zijn weg. Het verdiende gelijkspel bleef op het scorebord staan.

De beslissing in deze bekerwedstrijd moest via penalty's komen. Na 9 benutte "pingels" wist de Ameidense keeper de 10e strafschop (geschoten door Robin Vinck) te stoppen en gaat Ameide verder in de beker.

Opstelling Bergeijk: Mats Burgmans, Dick Box, Stijn Cox, Rick van Zon, Ruud Willems. Bart van Gerven, Jop Lavrijssen (45e Samim Yusofi), Joost Daams (45e Roy Veraa), Daniel Smits (70e Robin Vinck), Kees Theuws en Jari Kok.

Inhaal:

(02) RPC – PSV/av: 2-1
Het inhaalduel tussen RPC en PSV/av is uiteindelijk gewonnen door RPC. Beide ploegen speelde vandaag een restant uit van het gestaakte duel op wedstrijddag twee. Met nog ruim een half uur op de klok staakte scheidsrechter Breine destijds het duel. Hij stuurde twee spelers van PSV, Geoffrey Prommayon en Jurik Zimmernan, naar de kleedkamer met een rode kaart. Op dat moment stond er een 1-1 op het scorebord.

Met elf tegen negen wist RPC in het restant pas vlak voor het einde van de wedstrijd te profiteren. Emiel Ackermans haalde van twintig meter verwoestend uit en bracht daarmee de zege voor RPC in veiligheid.

(10) Reusel Sport/Faes - Wilhelmina Boys: 1-4

Wilhelmina Boys winnen verdiend in en bij Reusel Sport
De wedstrijd tegen Reusel Sport van zondag 22 november 2015 zal de geschiedboeken in gaan als de wedstrijd met de wonderschone omhaal van Ruben Rodrigues in de 71e minuut, het betekende de bevrijdende 1-3 voor Wilhelmina Boys en de "Coup de grace" voor de gastheren. Boys coach Jurgen Elbers moest zondag noodgedwongen zijn elftal op 2 plaatsen aanpassen voor de wedstrijd in en tegen Reusel Sport, Michael Koning moest zich ziek afmelden en topscoorder Maron Heersmink begon op de reservebank nadat hij de afgelopen weken verstek moest laten gaan op de trainingen vanwege ziekte. Jochem Meerman en Stefan van Dam zijn hun vervangers, voor de laatst genoemde een uitgelezen mogelijkheid om zich weer in de kijker te spelen bij zijn trainer.

Ondanks de snijdende kou was het Reuselse sportpark "Den Hoek" weer goed gevuld zondagmiddag, op het programma de inhaalwedstrijd Reusel Sport tegen Wilhelmina Boys die de week ervoor vanwege de slechte gesteldheid van het veld in Reusel werd afgelast. Ook de trouwe aanhang van de Bestse Tricolores hadden de kou getrotseerd en zagen hun Boys stormachtig beginnen tegen de gastheren. De eerste kans was voor Stefan van Dam, vanuit een counter lukte het hem niet de bal voorbij Reusel-doelman Rob Lavrijsen te krijgen. Maar ook Reusel kreeg mogelijkheden om op voorsprong te komen, na een klein halfuur kwamen de Reuselnaren bijna op voorsprong, een voorzet vanaf de rechterkant werd bij de tweede paal in het zijnet gekopt door Steef Vosters. daarna was het de beurt weer aan Wilhelmina Boys, een weggewerkte corner valt voor de voeten van Mark de Wit, die ziet zijn lage schot via de voet van Jochem Meerman in het doel belanden, 0-1. 10 minuten later wordt het zelfs 0-2. Een snelle uitbraak uit het "boekje" wordt afgerond door Mark de Wit, die de bal kreeg van Stefan van Dam. Met een prachtige schijnbeweging legt hij zijn tegenstanders in de luren en schuift het leder beheerst in de onderhoek, 0-2. Twee minuten later produceert Reusel de aansluitingstreffer. Een snel genomen vrije trap wordt door Reusel-spits Tuur de Laat via de onderkant van de kruising in het doel gekopt en laat zo Boys-doelman Tom Molenberg kansloos, 1-2.

In de openingsfase na de pauze ging het spel op en neer. Tuur de Laat krijgt uit een snelle counter een enorme kans op de gelijkmaker voor Reusel, maar zijn inzet verdwijnt centimeters naast het doel van Tom Molenberg, dit tot opluchting van de Boys supporters. Hierna zijn de de Tricolores heer en meester in Reusel. Ruben Rodrigues bevestigt in de 71e minuut zijn status als smaakmaker maar weer eens, met een geweldige omhaal zorgt hij voor de 1-3 en voor euforie op de bank bij de Boys. Het slotakkoord vlak voor tijd wordt verzorgd door Stefan van Dam, met een snel opgezette counter beloond hij zijn coach voor de basisplaats met een knappe schuiver in de linker onderhoek en buiten het bereik van Reusel-doelman Lavrijsen, 1-4.

(10) Essche Boys - Spoordonkse Boys: 0-3

Spoordonkse Boys behaald belangrijke overwinning in Esch.
De sint was wel in Esch maar het kan nooit de bedoeling zijn geweest van hun keeper, maar in de 3e minuut ging hij in de fout bij een doelpoging en Tom van de Schoot pakte dit cadeau graag uit 0-1. Dit was een goed begin voor Spoordonk dat in het verdere verloop de bovenliggende partij was. Veelvuldig werd de bal achterin rondgespeeld zonder dat er een aanval werd opgezet. Ook van Esch was geen gevaar te duchten, de verdediging van Spoordonk had de zaak onder controle. In de 36e minuut kon Thom van Agt vanaf de rechterkant een goede voorzet geven en Joep Verhagen zag kans om de bal op doel te koppen en via de vingertoppen van hun keeper verdween de bal in het doel 0-2. Dit was ook de ruststand.

In de 2e helft een zelfde spelbeeld met een Spoordonk dat probeerde aan te vallen en de gastheren waren niet bij machte om gevaarlijk te worden. In de 53e minuut had Thom van Agt een prima steekpass op Rick van de Pasch maar deze poging ging voorlangs het doel. Na een uur spelen kwam Roel van Nunen in het veld en al na 3 minuten kon hij een voorzet van Jasper van Agt afronden 0-3 Mark van Straten kwam in het veld in de 70e minuut. In de 78e minuut was hij betrokken bij een aanval van Spoordonk waarbij Roel van Nunen de bal op de paal schoot en in de rebound schoot Mark voorlangs. Vlak erna schoot Roel van Nuen een goede kans ook naast. In de 80e minuut kwam er nog een debutant in het veld bij Spoordonk namelijk Martijn van de Ven en hij moest toestaan dat de thuisploeg een uitgelezen kans kreeg voor de eretreffer maar de poging belandde in handen van keeper Kevin van Agt die daarmee de nul behield voor Spoordonk en zo 3 belangrijke punten konden bijschrijven.