Brabantia op schot tegen Beerse Boys (7-1)

Klik hier voor panorama wedstrijdbeeld

'Brabantia spiegelt zich graag aan Beerse Boys'. Dit was afgelopen woensdag de kop boven de voorbeschouwing van de wedstrijd tussen deze twee eersteklassers. Gelukkig voor de Eindhovense supporters ging hun ploeg geheel uit van eigen kracht en declasseerde zij de bezoekers met maar liefs 7-1. Grote man bij Brabantia was Alexander Haas, die vier maal scoorde. Met dank aan Ferry Aerts en Rai Maxwell, die hem op maat bedienden.
Voetballiefhebbers die zondagmiddag iets later op het sportpark van Brabantia arriveerden, liepen zomaar het gevaar enkele doelpunten te hebben gemist. In nauwelijks twaalf minuten leidde de thuisclub immers al met 4-0. In de 4de minuut was er een verre voorzet van Ferry Aerts, die bij de tweede paal werd ingetikt door Alexander Haas. 'Het was een perfecte voorzet van Ferry. Ik voelde gewoon dat de doelman de bal niet zou onderscheppen en stond precies op de goede plek. Het was vandaan zo'n wedstrijd dat vrijwel alles lukte. Complimenten aan het hele team. We hebben vanaf de eerste minuten Beerse Boys vastgezet.'
Na de snelle voorsprong verslapte Brabantia geenszins en twee minuten was het opnieuw raak. Aerts mocht op links wederom vrij opstomen en nu was het verdediger Joshua Tan die profiteerde van mistasten van de Beerse verdediger. Brabantia rook bloed en zette vanaf de aftrap de tegenstander weer vast. Aerts leverde nog maar weer eens een afgemeten voorzet en Haas was ter plaatse om de derde Eindhovense treffer achter de weifelende doelman Koen van Kollenburg te schuiven. Achteraf was er twijfel of er niet sprake was van een eigen doelpunt, maar Haas was zeker van zijn zaak. 'Ik raakte de bal nog aan!'
Debacle
Een debacle leek zich af te tekenen voor Beerse Boys, dat geen moment de indruk wekte dat het geloofde in een beter resultaat. In de 12de minuut was er de volgende trefzekere aanval van Brabantia. Met een schitterende dieptepass werd op rechts Haas diep gestuurd. Deze gaf een lage voorzet, die door Aerts werd binnen geknald: 4-0. De blijdschap bij de roodblauwen was enorm en bij de dug-out van Beerse Boys boog trainer Cemal Yilmaz deemoedig zijn hoofd. Even zag hij zijn ploeg nog de rug rechten. Joost Schapendonk profiteerde van een slippertje van doelman Jesse Renders. In de 26ste minuut (!) bracht Haas de marge echter weer op vier. Hij kopte een voorzet van Rai Maxwell schitterend in: 5-1.
De doorgaans goedgemutste aanhangers van Beerse Boys hadden in de rust bijzonder weinig te missen. 'Hopelijk kunnen we in de tweede helft de schade beperkt houden', zei een van hen. Lange tijd leek de man op zijn wenken bediend te worden, want Brabantia leek het verder wel te geloven en Beerse Boys kon nauwelijks een vuist maken. Ondanks het inbrengen van Niels en Stijn van Heerbeek. In de 62ste minuut tilde Haas de stand naar 6-1. In eerste instantie leek Maxwell de bal te verspelen, maar in de rebound liet Haas Van Kollenburg geheel kansloos.
Blamage
Ook Brabantia wisselde. Onder meer Jordi van Vugt kwam binnen de lijnen. Zijn eerste balcontact was in de 73ste minuut meteen succesvol. Hij kon op links vrij oprukken en kogelde de bal onhoudbaar in: 7-1 en een regelrechte blamage voor Beerse Boys.
In de resterende minuten waren er kansen voor beide doelen. Daan Mulders en Niels van Heerbeek dwongen Brabantia-doelman Renders tot twee fraaie reddingen en aan de andere kant teisterde invaller Stijn Lamers de paal met een krachtig afstandsschot. 'Man van de wedstrijd' Haas was toen al een tijdje gewisseld en eiste na afloop de bal op. 'Die neem ik mooi mee naar huis', lachte hij breeduit.

Brabantia: 1. Jesse Renders, 3. Luuk de Roos, 4. Joshua Tan (8. Stijn Lamers), 5. Niek Schalkwijk, 6. Wesley Bakermans, 7. Rai Maxwell (9. Jordi van Vugt), 11. Alexander Haas (10. P. Kraker), 12. Clayton Pikero, 14. Florian Ross, 16. Wesley Jeoffrey, Ferry Aerts.

Beerse Boys: 1. Koen van Kollenburg, 2. Rob Smolders, 3. Ruud Willems, 4. Rob van Bijsterveldt, 5, Joost Claassen (16. Pepijn Spreuwel), 7. Daan Mulders, 8. Joost Schapendonk, 10. Dennis Schapendonk (18. Stijn van Heerbeek), 14. Bart den Otter (9. Niels van Heerbeek), 15. Ronnie Pijnenburg, 17. Jannes Mulders.