Bergeijk moet titel nog een weekje uitstellen

'Helemaal niets, helemaal niets, helemaal niets in Amsterdam!' De wedstrijd tussen Casteren en Bergeijk was nog niet afgelopen, maar er was eigenlijk niemand meer die zich er nog serieus mee bezig hield. De gebeurtenissen in respectievelijk Doetinchem en Zwolle werden op de voet gevolgd en de vele PSV-supporters langs de lijn op sportpark De Smeel juichten bij het horen van de eindstand bij De Graafschap-Ajax. O ja... Bergeijk won met 1-4 van Casteren.
Binnen vijf nauwelijks minuten stond er al een 0-2 tussenstand op het scorebord. Twee maal was Robin Vinck de doelpuntenmaker. Eerst knalde hij van afstand schitterend raak en een minuut later was hij weer succesvol, na een uitstekende actie van Jari Kok. Casteren kwam hierna iets beter in de wedstrijd, maar van enige spanning was geen moment sprake. In de 15de minuut werd het bijna 0-3, maar na een knappe solo schoot rechtervleugelverdediger Jop Lavrijssen de bal op de binnenkant van de paal. Recht in de handen van Casteren-doelman Roel van de Sande.
Het eerste kansje voor de thuisclub was halverwege de eerste helft. Chris van Rijthoven bereikte met een prima steekpassje Sep Mijs maar het schot van de jongeling ontbeerde de kracht en de richting om het Mats Burgmans in het doel van Bergeijk echt moeilijk te maken. In de 40ste minuut was het aan de andere kant wel raak. Daniël Smits scoorde van dichtbij de 0-3. In de laatste minuut van de eerste helft deed Casteren iets terug. Routinier Kees Teurlings verraste Burgmans met een strak afstandsschot: 1-3.Apotheose
Na de rust waren veel mensen rondom het gezellige veld van Casteren meer bezig met de apotheose in de eredivisie dan in de vierde klasse H. Bergeijk leidde soeverein tegen degradant Casteren, De Raven stonden met 0-1 voor bij Steensel en SDO'39 was een maatje te groot voor DOSKO'32 (0-5). De tweede helft had dan ook net zo goed schriftelijk kunnen worden afgedaan, want er viel werkelijk helemaal niets meer te beleven. Bergeijk kon het spel niet maken en kreeg nauwelijks nog kansen en Casteren was gewoonweg niet bij machte om het de koploper moeilijk te maken.
In de slotfase scoorde Vinck de 1-4, maar was vrijwel iedereen bezig met de titel van PSV. Ook Bergeijk-trainer Frans Verbeek was duidelijk: 'Vandaag telde alleen de winst. Volgende week tegen Hulsel moeten we het afmaken.'
Opstellingen:

Casteren: 1. Roel van de Sande, 4. Roy van der Meer, 5. Niek Sterken, 6. Rick Couwenberg, 7. Chris van Rijthoven, 8. Diel Pasmans, 9. Kees Teurlings, 11. Sep Mijs (15. Jacco van Doormalen), 12. Luke van Rijthoven, 14. Daan Jacobs, 16. Pim Smolders (2. Marcel Vrijsen).

Bergeijk: 1. Mats Burgmans, 2. Jop Lavrijssen, 3. Stijn Cox, 4. Rick van Zon, 5. Ruud Willems, 6. Bart van Gerwen (16. Huib Gijsbers), 7. Jari Kok (14. Gijs Jansen), 8. Luuk Kuijken, 9. Robin Vinck (12. Ruud Hoeks), 10. Daniël Smits, 11. Colin Bergmans.