Bekerstunt Braakhuizen tegen buurman Geldrop + overige wedstrijdverslagen

De ploeg van Jeroen van der Schoot versloeg de ploeg van Pierre van den Eeden in de 2e ronde na strafschoppen (5-4). Na de reguliere speeltijd stond er een 2-2 eindstand op het score bord. Ralf van Beek en Anthony de Haan scoorde namens Braakhuizen. Voor Geldrop scoorde Nick Kuylaars en Melvin Rijkers.
Braakhuizen wint opnieuw van Geldrop in Districtsbeker
Net als 2 jaar geleden was de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot buurman Geldrop de baas, toen werd het 2-0 voor Braakhuizen. Vandaag stond er na negentig minuten voetbal een 2-2 eindstand op het scorebord hetgeen betekende dat strafschoppen de beslissing moesten brengen. De roodzwarten toonden zich koelbloediger en wonnen deze serie met 5-4 waardoor Braakhuizen zich plaatste voor de 3e ronde.

Geldrop kwam na het beginsignaal van scheidsrechter Michielsen goed uit de startblokken en zette Braakhuizen onder druk waardoor de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot terug moest op eigen helft. Braakhuizen speelde echter met veel inzet en langzaam kwam het af en toe onder de druk van Geldrop uit. Geldrop kon na de openingsfase niet overtuigen en kwam gedurende deze eerste twintig minuten niet tot uitgespeelde kansen, behoudens een goed schot van Phillipart in de 25e minuut wat prima gekeerd werd door doelman Youri v Tilburg. Direct hierna kwam de thuisploeg enigszins onverwacht op voorsprong via Ralf v Beek, die na een goede individuele actie en dito schot van Anthony de Haan de geloste bal door doelman Verhappen binnenschoot. Even leek het erop dat Braakhuizen zonder noemenswaardige problemen de voorsprong tot aan de rust zou vasthouden ware het niet dat ex Braakhuizen speler Nick Kuylaars daar anders over dacht, hij tekende kort voor rust voor de 1-1 ruststand.

Braakhuizen begon goed aan de 2e helft en maakte het Geldrop niet gemakkelijk, speelde gedreven en kreeg al in de 48e minuut loon naar werken. Anthony de Haan tekende met een goed schot voor de 2-1 voorsprong voor Braakhuizen. Er ontspon zich een spannende wedstrijd waarin Braakhuizen weliswaar niet heel goed voetbalde maar wel vol overtuiging en juist die overtuiging zag je niet echt terug bij Geldrop. Toch kwamen de groen witten in de 63e minuut via een machtig schot van Rijkers op gelijke hoogte.In deze stand kwam ondanks een grote kans voor Braakhuizen's Ralf v Beek kort voor het eindsignaal geen verandering meer en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. Braakhuizen doelman Youri v Tilburg stopte een penalty van Phillipart waarna Myron Jourdain Braakhuizen de winst kon bezorgen, echter werd zijn penalty door doelman Joeri Verhappen gestopt. Braakhuizen doelman Youri v Tilburg stopte de penalty van Desriac waarna Sammy Dirkx de beslissende strafschop verzilverde.

Opstelling Braakhuizen:
Robin Sweegers, Victor Akwunwa, Eric Joosten, Teun de Wit(70e Mitchel de Wit), Sjors Kandelaars, Mark Raijmakers(84e Sammy Dirkx), Ralf v Beek, Myron Jourdain, Mike de Meij(89e Maarten Elsendoorn), Anthony de Haan, Yuori v Tilburg

RKSV Nuenen simpel langs EMK
Net zoals 2 jaar geleden werd ook deze keer weer de bekerderby gespeeld tussen EMK en Nuenen. De KNVB heeft als uitgangspunt na de 1e ronde alleen maar derby's te "loten". Op zich leuk natuurlijk alleen is het wel voorspelbaar. Op een redelijk gevuld Sportpark Wettenseind had EMK de nodige activiteiten georganiseerd. Een biertent, DJ en frietwagen ontbraken dan ook niet. Vanaf de start een prima sfeer. Om 14.30 uur werd afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Eijgelsheim, geen onbekende in de regio Eindhoven.

Zoals verwacht werd de bal snel opgeeist door Nuenen om met hoog tempo EMK te verrassen. Dat lukte aanvankelijk niet en het was dan ook EMK die voor het meeste gevaar zorgde. In de 9e minuut scoorde het zelfs echter werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Nuenen probeerde het wel, kreeg ook kansen,echter door het slordige spel en trage opbouw was de verassing er nog niet. Aan de andere kant maakte Tommy van der Elst het de Nuenen defensie lastig. Het was dan ook jammer dat hij na 25e minuten het veld moest verlaten na een ongelukkige val op zijn schouder. Een aderlating voor EMK.

Terwijl EMK zocht naar een nieuwe strategie na het uitvallen van hun spits, scoorde Nuenen de 0-1 in de 37e minuut door een prima actie van Jamey Raas. En zoals vaak zorgt die eerste goal voor rust en beter voetbal. Vlak voor rust scoorde Dennis van de Reek de 0-2 na een prima actie van o.a. Ruud Jansen. 3 minuten na rust viel de 0-3 via Abdul Bangura en was de wedstrijd gespeeld. Jamey Raas met de mooiste van de wedstrijd en wederom Abdul Bangura bepaalde de eindstand op 0-5. De mooiste helft, de derde, kon beginnen en het bleef nog lang gezellig op sportpark Wettenseind.

Marvilde heeft geen moeite met Dommelen
In de eerste knock-out ronde van de beker speelde Marvilde op zaterdagavond in Dommelen. Gezien het verschil tussen derde en eerste klasse zou dit een overwinning voor Marvilde moeten worden en uiteindelijk lukte dit ook zonder noemenswaardige problemen. Voor Marvilde was de terugkeer van Danny Das zeker zo belangrijk. Op 3 april brak hij in de thuiswedstrijd met NWC zijn arm en na een hele zomer doortrainen kreeg hij tijdens de eerste oefenwedstrijd naar het nieuwe seizoen op 5 augustus een grote terugslag. Vandaag speelde hij voor het eerst weer in Marvilde 1 en vierde dit met een doelpunt.

Gedurende de gehele wedstrijd was Marvilde de betere ploeg. Voetballend ging het allemaal gemakkelijker dan bij de thuisploeg en qua kansen was het verschil erg groot. Dit alles werd gesterkt door de heel snelle voorsprong. Al in de vierde minuut werd een corner aan de linkerkant kort genomen door Muti Nawabi op Rick van den Bogaard. Rick gaf de bal voor en bij de tweede bal bracht Tommy van de Wiel de bal weer voor het doel. Hier kon Ties Bazelmans de bal eenvoudig in het lege doel tikken, 0-1. In de 22e en 25e minuut waren er kansen voor Muti Nawabi. Eerst na een voorzet vanaf rechts van Tommy Boogers en daarna na voorbereidend werk van Danny Das vanaf links. Beide keren stuitte Muti op de doelman van Dommelen. Tien minuten voor de rust kwam Marvilde op een verdiende 0-2 voorsprong, al kwam dit doelpunt enigszins gelukkig tot stand. Tommy Boogers schoot vanaf rechts in het strafschopgebied, maar zijn schot werd half geblokt, waardoor de bal over de doelman in de verste hoek terecht kwam, 0-2. Na een uur spelen kwam een voorzet vanaf de rechterkant bij de tweede paal bij Ties Bazelmans terecht. Hij schoot de bal tegen de paal, waarna Danny Das in de rebound voor de 0-3 zorgde. Hierna creëerde Marvilde zich nog vele kansen, maar hoe groot ze ook waren, ze waren niet besteed aan Danny Das en Rick van den Bogaard. Uiteindelijk moest er een te korte terugspeelbal in de verdediging van Dommelen aan te pas komen om de score alsnog op te voeren. Rick van den Bogaard onderschepte deze en was daarmee meteen doelman Dennis Soeteman voorbij. De bal in het lege doel schuiven was hierna geen probleem meer, 0-4. In de 83eminuut scoorde Dommelen nog tegen, nadat een corner vanaf rechts van Jordy van der Heijden niet goed weggewerkt werd en Nordin van Weert de bal hard in mocht schieten, 1-4

Marvilde heeft een eenvoudige overwinning behaald op Dommelen. Volgende week wordt de competitie weer hervat en speelt Marvilde in Tilburg tegen RKTVV. Buiten Baronie zijn alle teams in de 1e klasse C aan elkaar gewaagd, dus met de juiste instelling zijn ook hier punten te pakken.

Brabantia stopt bekeravontuur Valkenswaard
Dit weekend stond de competitie even stil i.v.m. een bekerprogramma. Voor de geel blauwen betekende dit dat 1e klasser Brabantia op bezoek kwam op zaterdagavond. Op een koud sportpark maakte beide ploegen er toch een aantrekkelijke wedstrijd van waarin de ploeg uit Eindhoven uiteindelijk aan het langste eind zou trekken.

De openingsfase ging gelijk op. Erwin Isbouts zag in de 10e minuut zijn schot nog net tot hoekschop worden gekeerd en enkele minuten later was het brabantia die een kans uit een hoekschop net over schoot. Zo ging het de hele eerste helft verder. Beide ploegen speelden aanvallend en bij vlagen attractief voetbal. De beste kansjes waren voor de thuisploeg maar gescoord werd er niet zodat met een 0-0 stand de thee werd opgezocht.

De 2e helft ging in eerste instantie op hetzelfde niveau verder. Zowel Valkenswaard als brabantia zochten de aanval en bleven voetballen. Naar mate de wedstrijd vorderde werd de ploeg uit Eindhoven iets sterker en kwam de ervaring uit de 1e klasse naar boven. Met hier en daar wat slimmigheidjes en gehaaider voetbal trok het de wedstrijd naar zich toe.
Een doelpunt van Abdessamad Belhaj werd in eerste instantie nog afgekeurd wegens buitenspel maar in de 71e minuut kwam brabantia toch op een 0-1 voorsprong. Uit een vrije trap kopte Luuk de Roos de bal binnen. Valkenswaard legde zich hier niet bij neer en ging op zoek naar de gelijkmaker. In de 80e minuut werd een schot van Martijn Vlassak van de lijn gehaald. Echter 3 minuten voor tijd besliste brabantia de wedstrijd. Uit een goed en snel uitgespeelde counter maakte Mitchel Smits er 0-2 van.
In de blessuretijd bracht Erwin Isbouts met een knap binnengeschoten vrije trap de spanning toch nog even terug in de wedstrijd maar gescoord werd er niet meer. Op basis van de 2e helft uiteindelijk een terechte overwinning voor brabantia maar de uilen hadden hun huid duur verkocht en waren het grootste deel van de wedstrijd zeker niet de mindere. Het creëerde kansen en gaf weinig weg zodat de ploeg uit valkenswaard met opgeheven hoofd en een goed gevoel volgend weekend de thuiswedstrijd tegen Wodan zal ingaan.

Bekerwinst Bergeijk tegen RKVVO
Een verrassend goede overwinning van Bergeijk tegen RKVVO, dat in de 2e klasse hoge ogen heeft gegooid maar bleekjes het initiatief aan Bergeijk liet. Bergeijk verdiende de overwinning volledig met het enige doelpunt van Danny Kouwenhoven. Beide ploegen hielden elkaar volledig in evenwicht gedurende een groot deel van de eerste helft. Pas in de slotfase konden enkele kansen genoteerd worden en deze waren voor de thuisclub. Jop Lavrijssen was in de 43e min dichtbij maar hij stuitte op een verdediger. De corner die volgde leverde wel succes voor Bergeijk op. Nu was een kopbal van Danny Kouwenhoven genoeg voor de openingstreffer. Hiermee was de ruststand bepaald op 1-0.

RKVVO was aan hun stand verplicht om terug te komen in de wedstrijd. Men probeerde het wel maar Bergeijk was uitstekend ingesteld en wist kansen te voorkomen. Na een vrije trap was Samim Yusofi voor Bergeijk gevaarlijk in de 75e minuut maar de RKVVO-keeper wist de inzet tot corner te verwerken. Nu kwamen enkele kansen voor RKVVO. In de 77e minuut schoot men nog voorlangs. In de 80e minuut leek de gelijkmaker er aan te komen doch ook nu was men niet succesvol. RKVVO bleef maar achter de feiten aanlopen en in de slotfase was er nog meer gevaar voor 2-0 dan voor de gelijkmaker. Uiteindelijk kon Bergeijk verdiend de volle winst inboeken.

Ruime zege Bladella tegen Tuldania
De tweede ronde van de KNVB-districtsbeker koppelde Bladella aan het in de vijfde klasse spelende Tuldania. Een op alle fronten beter Bladella pakte uit met een ruime 2-7 overwinning. Tekenend was dat de Esbeekse gastheren pas in het begin van de tweede helft een schot tussen de palen van het Bladelladoel konden plaatsen, dat gemakkelijk kon worden gepakt door doelman Bas van de Wielen.

Omdat Tuldania veel spelers rond het eigen zestienmetergebied hielden, was er veel ruimte voor de Schippersmannen op het middenveld maar weinig in de voorste linie. Daar zagen Ibou Bot, Bart de Jong en Anel Selimovic zich steeds geplaatst tegen een dubbele dekking. Het was dus zaak de voorwaartsen op maat aan te spelen. Dat lukte een enkele keer. In de twintigste minuut kwam er zo een goed actie van Ibou Bot maar doelman Van den Biggelaar kon redden. Dat kon hij een tiental minuten later niet toen Cas Vosters Anel Selimovic wist te bereiken die met een schot laag in de hoek de doelman geen kans gaf. De ban leek gebroken toen direct na de 0-1 een inzet van Bart de Jong van de lijn moest worden gehaald. Het bleek uitstel van executie want toen Tom Maas op links kon oprukken en een voorzet afgeven, was het weer Anel Selimovic die koppend voor de 0-2 tekende. In blessuretijd kon een schot van Tom Maas ternauwernood van de lijn worden gehaald.

Voor de tweede helft meldde zich Mark Hendriks in de plaats van Teun Grimbergen. Er was weer direct druk op de verdediging van de Esbeekse ploeg en een minuut na rust bereikte een pass van Cas Vosters de opkomende Stijn Wouters die diagonaal de bal tegen de touwen schoot. Toen enkele minuten later een voorzet van Ibou Bot door een Tuldaniaverdediger in eigen doel werd gewerkt, was de wedstrijd wel gespeeld. De concentratie viel wat weg en er kwamen wat kansjes voor de gastheren. Trainer Huub Vermeulen wisselde Cas Vosters voor Luuk Vosters die kan terugzien op een knappe invalbeurt. Luuk gaf na een uur wedstrijd de voorzet waaruit Anel Selimovic de 0-5 kon scoren. Een tiental minuten later was het weer een voorzet van Luuk waaruit de 0-6 tot stand kwam. Aanvoerder Ruud Leermakers tekende koppend hiervoor. Anel kreeg een applauswissel en werd vervangen door Ron Coolbergen. De dit seizoen zo solide verdediging liet daarna de teugels vieren. Tuldania-invaller Pieter Abrahams profiteerde daarvan en zorgde voor 1-6 alvorens uit een hoekschop van alweer Luuk Vosters Tom Maas koppend het verschil weer op zes bracht. Nadat de Esbeekse clubtopscorer Rien van de Wouw ook zijn goaltje had meegepikt, floot de goed leidende scheidsrechter Bierings voor het einde. Bladella gaat naar de derde bekerronde.