BES verzuimt afstand te nemen tegen fysiek Netersel

Vóór de rust hadden de bezoekers uit Borkel en Schaft het duel voortijdig kunnen beslissen, maar Bart Winters, Maikel van der Honing en Daan Bartels verzuimden te scoren. Dit gaf Netersel de gelegenheid om op gelijke hoogte komen. In de tweede helft was het vervolgens zeer gezapig.

Al inde 2de minuut leek BES op voorsprong te komen. Na een verre uittrap van doelman Stijn Habraken kon Maikel van der Honing alleen op Sjoerd Wijnen afgaan. Hij schoot goed in, maar de Netersel-goalie redde uitstekend. Nauwelijks twee minuten later was hij echter kansloos. Rechterverdediger Tony van Dongen stuurde Mark de Groot diep, die op zijn beurt Bart Winter op maat bediende. Van dichtbij was het voor hem een klein kunstje om de 0-1 op het scorebord te zetten.

Netersel schrok, maar had geen tijd om zich te herpakken. In de 6de minuut had het zomaar 0-2 kunnen zijn. Winters klopte op snelheid Netersel-aanvoerder Koen Wenting en schoof de bal voorbij Wijnen. De paal stond echter een tweede Borkelse treffer in de weg. Het bleef eenrichtingverkeer en opnieuw moest Wijnen al zijn kunnen tonen. Nu bij een gevaarlijk afstandsschot van Daan Bartels. BES was duidelijk de betere ploeg, maar doordat de roodwitten vergaten te scoren, kwam Netersel geheel onverwachts terug in de wedstrijd. In de 42ste minuut belandde een voorzet vanaf rechts bij Jaap Waalen, die doelman Stijn Habraken met een prachtig schot kansloos liet.

Fysiek
Na de rust begon BES wederom sterk, maar Netersel gooide nu meer fysieke kracht in de strijd en hiermee hadden de gasten het niet gemakkelijk. Van der Honing stuitte op een verdediger, na een fraaie actie van Winters. In de 55ste minuut was de aanvoerder van BES opnieuw dicht bij een treffer. Een voorzet van De Groot werd door hem net naast gekopt. Aan de andere kant was Netersel nauwelijks gevaarlijk en keek doelman Habraken grotendeels werkloos toe. Pas in de 82ste minuut was er commotie voor het BES-doel. Een kopbal belandde wel of niet op de arm van Van Dongen, maar een strafschop werd niet gegeven.

Er volgde nog enkele wissels en breekijzer Rob van Beek werd bij Netersel nog in het veld gebracht. Echt gevaar leverde het echter niet op. In de blessuretijd was BES nog bijna succesvol. Van der Honing had absoluut moeten scoren, maar zijn kopbal, in volledig vrije positie, ging rakelings voorbij het doel van Netersel. Op de bank van de thuisclub haalde trainer Toon Daniëls opgelucht adem, want hij realiseerde zich dat zijn team met het ene punt best tevreden mocht zijn. Een plek bij de eerste vijf is bij Netersel de doelstelling, waar tegenstander BES voor promotie gaat...

Netersel: 1. Sjoerd Wijnen, 2. Niels Daniëls, 4. Koen Wenting (11. Rob van Beek), 5. Jay van Hoof, 6. Joost van Bisen, 7.Luc van de Sande, 8. Jaap Waalen, 9. Alex Spooren (3. Ad Schellekens), 10. Martijn Michiels, 12. Gijs van Hintum, 15. Ben van der Heijden.

BES: 1. Stijn Habraken, 2. Tony van Dongen, 3. Sander van Kessel, 4. Ralph Habraken, 5. Ruud Maas, 6. Robin Smets, 7. Mark de Groot (15. Luuk Gijsbers), 8. Jordy Bukkems, 9. Maikel van der Honing, 10. Daan Bartels (12. Ruud Nijssen), 11. Bart Winters.