Acht en De Raven (nog) geen derde klasse-niveau

Lange tijd was de wedstrijd tussen Acht en De Raven het aanzien nauwelijks waard. De toeschouwers op het Eindhovense sportpark, vrijwel allemaal getooid met een noodzakelijke paraplu, vroegen zich ongetwijfeld af of een van deze twee ploegen wel iets te zoeken heeft in de derde klasse. Het vertoonde spel was immers bar en boos. Uiteindelijk won Acht, zonder de basiskrachten Eric van Gerven en Melvin van de Groen, met 1-0.
Acht-trainer Peer van de Kemenade, volgend seizoen werkzaam bij SV Valkenswaard (toevalligerwijs de tegenstander in een mogelijke finale van de nacompetitie, red.) kon dan ook nauwelijks tevreden zijn. 'Het gemis van Eric en Melvin was wel merkbaar, maar ik vind dat we als ploeg ook te weinig hebben gebracht. Anderzijds, in de eerste helft moeten we gewoon op 1-0 komen en na onze voorsprong schiet Shentley (Mathilda, red.) ook nog eens op de paal. Dan was ik toch met een geruster hard richting Luyksgestel gereisd.'Diep in de Kempen staat donderdag de terugwedstrijd op het programma. Van de Kemenade heeft alle vertrouwen in zijn ploeg. Al moet er dan volgens hem wel anders worden gestart. 'We begonnen veel te flauw en gaven veel te veel ruimte weg. De Raven heeft een goed voetballend team, dat zichtbaar moest wennen aan het kunstgras, maar ons de eerste 25 minuten wel onder druk zette.' De Raven speelde toen heel behoorlijk en kreeg kansjes via Niels Peters (doelman Mark van der Heijden redde bekwaam, red.) en Rens Willems, die van afstand de bal net overschoot.
Pas na zo'n half uur was er de eerste mogelijkheid voor Acht. Shentley Mathilda speelde zich uitstekend vrij en krulde de bal in de lange hoek. Doelman Melvin Rombouts tikte de inzet echter nog naast. Twee minuten later hadden de roodzwarten op voorsprong móeten komen. Wederom was er een goede actie van Mathilda, die de bal panklaar legde voor Indy Wouterse. Deze had de bal voor het inschieten, maar slaagde er toch in de enig overgebleven verdediger op de doellijn te raken. Hierna waren er nog schoten uit de tweede lijn van Robin Bloks (Acht) en invaller Tom Simon (De Raven), maar het bleef 0-0.
Glippen
Na rust werd het bijna meteen 1-0. Roy Roestenburg verscheen alleen voor doelman Robouts, maar deze redde knap met de voet. De Raven schrok, maar kon het sterke spel van de eerste helft niet meer herhalen. In de 54ste minuut kreeg De Raven nog één kansje. Jongeling Niels Peeters stuurde Jasper Sint diep, maar zijn inzet miste kracht en richting. Dertien minuten later kwam Acht op voorsprong. Wouterse zette scherp voor waar Roestenburg vrij mocht inkoppen. Doelman Rombouts werd de schlemiel van de middag, door de bal door zijn handen te laten glippen. De blijdschap bij Acht was er niet minder om.

De thuisploeg was hierna sterker dan de tegenstander, maar verzuimde het overwicht om te zetten in meer treffers. In de 85ste minuut had Mathilda pech dat zijn schot op de paal belandde.

Tot opluchting van De Raven-trainer Jan-Willem van Doesburg. 'Het is nog niet beslist. Komende donderdag gaan we nog vol voor de winst. Ik merk dat mijn jonge ploeg wat vermoeid begint te raken. We hebben dit seizoen ontzettend veel wedstrijden gespeeld. Hopelijk kunnen we het donderdag nog een keer opbrengen om voluit te gaan. Dan wacht SV Valkenswaard en beginnen we beiden weer op nul.'
Opstellingen:

VV Acht: 1. Mark van der Heijden, 2. Daniël Verkerk, 3. Pieter van Kemenade, 4. Bart van de Hurk, 5. Robin Bloks, 6. Rick Loomans, 7. Sander van den Heuvel, 8. Niek Broeders (12. Tim Borrenbergs), 9. Roy Roestenburg, 10. Indy Wouterse, 11, Shentley Mathilda.

De Raven: 1. Melvin Rombouts, 2. Roy Lommers, 3. Teun Ekkendonk, 4. Stephan Frenken, 5. Bas van de Wal, 6. Ludo Verhoeven, 7. John van Herk (15. Tom Simon), 8. Rens Willems, 9. Gijs Wuijts, 10. Niels Peeters, 11. Jasper Sint.